Over Kinderboek & zo

 

De kinderboekwinkel met een missie!

 

In het jonge leven van kinderen vinden veel ingrijpende gebeurtenissen plaats. Ontzettend leuke maar ook hele droevige momenten. Van de geboorte van een broertje of zusje tot aan het overlijden van een favoriet huisdier of zelfs een direct familie-/gezinslid.

Dit zijn allemaal gebeurtenissen die een enorme indruk op kinderen maken, die ze vaak nog niet eerder hebben meegemaakt. Daarom hebben kinderen iemand nodig die ze helpt bij het begrijpen en verwerken hiervan.

  

Een goed hulpmiddel om deze gebeurtenissen uit te leggen en duidelijk te maken is een boek. Het helpt een kind om het spannende een plekje te geven of het verdriet te verwerken. Voor de ouders is een boek een handvat om uitleg te geven in de taal van het kind.

 

Het doel van Kinderboek & zo is dan ook u helpen bij het vinden van het juiste boek voor leuke en moeilijke tijden.

 

Het (voor)lezen van boeken is naast educatief natuurlijk ook leuk. Niets is toch leuker dan na een drukke dag de deur achter je dicht te trekken, samen op de bank te gaan zitten en jezelf te laten meevoeren naar een fantasiewereld waarin dieren kunnen praten, je even iemand anders kunt zijn en je gewoon kunt genieten?

 

Wij helpen u graag met deze site om snel het juiste boek te vinden voor uw kind, kleinkind, neefje, nichtje, vriendje of vriendinnetje.

 

Kinderboek & zo wenst u veel (voor)leesplezier toe!

 

AVI leesboeken

!

Bij Kinderboek & zo vindt u ook AVI leesboeken. Er is een nieuw systeem voor het aanduiden van de leesmoeilijkheid van kinderboeken. Onderstaand geven wij u een overzicht van het "oude" AVI-systeem en het "nieuwe" AVI-systeem met het daarbij horende leerjaar.

 

AVI "oud"  AVI "nieuw" Leerjaar
 1  AVI-Start  Maart groep 3
 1 - 2  AVI-M3  Maart groep 3/eind groep 3
 2 - 3  AVI-E3  Eind groep 3/november groep 4
 3 - 4 - 5  AVI-M4  November groep 4/maart groep 4/eind groep 4
 4 - 5 - 6  AVI-E4  Maart groep 4/eind groep 4/november groep 5
 5 - 6  AVI-M5  Eind groep 4/november groep 5
 6 - 7 - 8  AVI-E5  November groep 5/maart groep 5/eind groep 5
 7 - 8 - 9  AVI-M6  Maart groep 5/eind groep 5/Kerst groep 6
 8 - 9  AVI-E6  Eind groep 5/Kerst groep 6
 8 - 9 - > 9  AVI-M7  Eind groep 5/Kerst groep 6
 > 9  AVI-E7  Kerst groep 6
 > 9  AVI-Plus  Kerst groep 6/eind groep 6