Eten/aan tafel gaan
!

Olifantensoep - Ingrid & Dieter Schubert

!
Wat kun je doen als alles tegenzit? Als de wereld op zijn kop staat en jij er in mee gezogen wordt? Daarover gaat dit vrolijke boekje met het beste recept voor een verdrietige dag: nodig al je vrienden uit, zorg zelf voor een pan en bereid samen een kruidige olifantensoep. 
 
Leeftijd: vanaf 4 jaar.
 
ISBN: 9789047701750
 
Uitgever: Lemniscaat

Een ober van niks - Tjibbe Veldkamp

!

Er was eens een ober die alles uit zijn handen liet vallen. Hij wilde zo graag een goede ober zijn, maar hoe hij ook zijn best deed, alles ging steeds weer verkeerd. Ten slotte kwamen er geen mensen meer in zijn restaurant. Totdat een meisje hem wilde helpen...

Leeftijd: vanaf 5 jaar.

ISBN: 9789021666471

Uitgever: Ploegsma

Het grote heksenboek - Leny van Grootel e.a.

!

Waar ze vandaan komen en waar ze wonen weet niemand. Maar een ding is zeker: heksen bestaan! In het holst van de nacht, als de maan schijnt en iedereen slaapt, dan vliegen ze rond op hun bezemstelen en roeren ze in hun ketels toverdrank.....
Er kunnen vreemde dingen gebeuren!
Het grote Heksenboek is een betoverende bundel vol grappige, spannende en onverwachte verhalen over heksen en hocuspocus.

Leeftijd: vanaf 6 jaar.

ISBN: 9789025108533

Uitgever: Holland BV

Het snoepprinsesje - Gertie Jaquet

!

Prinses Mollie houdt ontzettend veel van zoetigheid. Chocoladerepen, zuurtjes, koekjes, ijsjes, alles vindt ze lekker. Zoveel snoep is niet alleen slecht voor je tanden, maar ook voor je buik, je benen en ja, eigenlijk voor je hele lichaam! Mollie wil graag minder snoepen, zodat ze zich fit voelt en haar jurken niet meer hoeven worden vermaakt. Er wordt een wedstrijd uitgeschreven: degene die ervoor zorgt dat Mollie minder gaat snoepen, wordt beloond. Iedereen mag meedoen!

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789044323887

Uitgever: The House Of Books

Getsiederrie! Eten met Sil, Geerten en Mare - Selma Noort

!

Heb jij ook broers en/of zusjes? Dan kan dit allemaal gebeuren:* Je broers laten winden onder het eten,en jij mag er niet om lachen.* Je legt uit wat gestampte meisjes zijn en dan gooit je zus je speelgoed uit het raam.* Je broer geeft jou de schuld als sambal niet naar jam smaakt.* Ze lachen je uit als je uitlegt waarom iemand geen kippenpiemeltjes lust.* De hamster overleeft het, en daarom eten jullie drakensnot met tumtummetjes. Enkele van de meest populaire verhalen over Sil, Geerten en Mare gaan over eten. Selma Noort bundelde ze tot één boek.

Leeftijd: vanaf 5 jaar.

ISBN: 9789025855062

Uitgever: Leopold

Het koekboek van Vos en Haas - Sylvia Vanden Heede

!

Lezen zonder moeilijkheden en koken zonder morsen. Onweerstaanbaar grappig.
'Vandaag komt Uil. Haas wil van alles bakken. Maar er is niets. Geen meel. Geen suiker. Geen melk. Geen honing. De kasten zijn leeg! Wat sneu. Uil is een gast. En gasten moet je verwennen. Hoe doe je dat als je niet bakt?'
In dit door Thé Tjong-Khing prachtig geïllustreerde kookboek, weten Vos en Haas wel raad. Vos maakt zoete soep en ontdekt dat 'gras' best wel lekker kan zijn en Haas vraagt zich af hoe Uil kersen zaait ....

Leeftijd: vanaf 5 jaar.

ISBN: 9789020944754

Uitgever: Lannoo

Waar is de taart? - Thé Tjong-Khing

!

De taart van meneer en mevrouw Hond wordt gestolen, maar er gebeurt nog veel meer. Waarom huilt Kind Konijn? Waar is het elfde eendje? En vind je Vos en Haas? Een spannende en kleurrijke zoektocht door het bos en de bergen. Duizend-en-een grapjes en figuren om te ontdekken.
Een prachtig kijk- en zoekboek van Thé Tjong-Khing, winnaar van het Gouden Penseel.

Leeftijd: vanaf 5 jaar.

ISBN: 9789020956924

Uitgever: Lannoo

Het pannenkoekenboek - Eric Carle

!
pannenkoekenboek

In dit boek, dat dateert uit 1970 en recent opnieuw is vertaald en gelithografeerd, maken we kennis met Floris, die trek heeft in een pannenkoek. Zijn moeder wil die best voor hem maken, maar dan moet hij eerst tarwe oogsten, de korrels naar de molen brengen, de koe melken en de eieren uit het kippenhok halen, want er komt heel wat bij kijken voordat zo’n pannenkoek op je bord ligt. Een ideaal boek voor deze tijd, waarin pannenkoeken kant-en-klaar uit de koeling in de supermarkt lijken te komen.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789025739003

Uitgever: Gottmer

De kindereter - Mathilde Stein

!

'Hebbes!' siste de rover. 'Mee naar mijn hol!' Maar dat moest ik natuurlijk wel even vragen. Dus ik zei: 'Ogenblikje' en riep: 'Pap, ik word ontvoerd door een grote woeste rover. Mag dat?' 'Ja hoor schat,' riep mijn vader terug. 'Veel plezier!''

Het meisje in dit verhaal wordt ontvoerd, maar het is minder spectaculair dan ze dacht. Het blijkt helemaal geen echte woeste rover te zijn, maar gewoon een kindereter. wat een tegenvaller! In plaats van allerlei wilde avonturen te beleven, wil hij niks anders dan haar opeten.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789056379421

Uitgever: Lemniscaat

Simon Suikerbuik - L. van den Berghen

!

Simon Suikerbuik loop altijd met z'n hoofd in de wolken. Het liefst zit hij op de Smulplaneet. Een grote rode suikerplaneet. Daar groeien honderden lolly's, als paddenstoelen schieten ze op uit de grond. Maar op een dag loopt het mis... De Tandplakkers prikken Simons droom aan stukken. Is er redding mogelijk?

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789044800876

Uitgever: Clavis

De sportdag - N. Scherpbier

!

Marloes vindt de sportdag erg spannend. Ze houdt niet van rennen en springen en wordt snel moe. De schoolarts vertelt dat het komt omdat ze een beetje te zwaar is. Marloes moet meer buitenspelen en gezonder gaan eten. Gelukkig helpen papa, mama en haar broertje Joas haar.

Een vrolijk prentenpraatboek over gezond eten en bewegen met praatvragen

Leeftijd: vanaf 6 jaar.

ISBN: 9789085430933

Uitgever: Columbus