Vakantie/logeren/uitstapjes

 

 

 

 

!

 

 

 

 

!

De gele ballon - Charlotte Dematons

!

Dit schitterende prentenboek van Charlotte Dematons heeft geen tekst en een verhaal lijkt te ontbreken. Maar de goede kijker ontdekt al snel dat de verschillende platen van de stad, de woestijn, het oerwoud en de zee iets met elkaar te maken hebben. Telkens opnieuw duikt er een blauw autootje op, een fakir op een vliegend tapijtje, een boef in gevangenistenue, en een gele ballon. Jong en oud zal met plezier op zoek gaan naar deze terugkerende elementen en zo zelf het verhaal reconstrueren.
In De gele ballon toont Charlotte Dematons zich niet alleen een meesteres in het scheppen van sfeer. Zij heeft in dit boek ook talloze kleine grapjes verwerkt. Niels Holgersson, de Baron von M√ľnchhausen, Pippi Langkous, Toetanchamon, de kerstman, Repelsteeltje en vele andere bekende figuren uit de (kinder)literatuur wandelen vrolijk over de pagina's en maken dit prentenboek een feest van herkenning. Om eindeloos te bekijken!

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

9789056375263

Uitgever: Lemniscaat

Waar is het zuiden? - Patrick McDonnell

!
waar is het zuiden

In "Waar is het zuiden?" zien we het katje Ming uit "Het allermooiste cadeau" en "Hemels" terug. Dit keer helpt hij een klein vogeltje, dat alleen is achtergebleven nadat alle vogels zijn vertrokken, naar het warmere Zuiden. Samen maken ze de reis zuidwaarts. Een reis van vriendschap en medeleven. Een reis naar huis.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789047701484

Uitgever: Lemniscaat

Ga je mee? - Charlotte Dematons

!

Straks ga ik zwemmen met mijn vrienden, maar eerst moet ik appels halen voor mijn moeder. Zij denkt dat het een klusje van niks is, maar het is erg gevaarlijk onderweg. Ik moet langs een gevaarlijke draak in een bootje over een diepe zee en voorbij een stel piraten en rovers... Maar als jij me een handje helpt lukt het me wel. Ga je met me mee?

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789056372880

Uitgever: Lemiscaat