Ziek zijn/ziekenhuis
!

De koning van het ziekenhuis - Stefan Boonen

!
koning van het ziekenhuis

Jasper is ziek en verblijft al een tijdje in het ziekenhuis. Soms heeft hij pijn en af en toe mist hij zijn schoolvriendjes en Tinky, zijn hond. Zoals elke dag komt de dokter langs, de juf van de ziekenhuisschool vertelt een verhaal en Jasper mag in de speelkamer spelen'
Maar vandaag is er meer : Jasper is jarig!
De verpleegsters leggen hem extra in de watten en spelleidster Els helpt hem een kroon te maken. Straks komen mama, papa, zus en opa langs met pakjes en gaan ze taart eten. Maar de leukste verrassing is misschien wel dat onverwachte bezoekje.
Een prachtig geïllustreerd boek dat langdurig ziek zijn voor kinderen bespreekbaar wil maken. Met tips voor de ouders voor een goede voorbereiding en begeleiding in het ziekenhuis.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789044802474

Lucas en de slaapdokter - Stefan Boonen

!
lucas en de slaapdokter

'Morgen ga ik naar het ziekenhuis, Zus', fluistert Lucas. 'Wauw!' doet Zus. 'Waarom?' 'De dokter gaat mijn oortjes genezen' vertelt Lucas. 'Want soms doen die erg pijn'. Lucas vertelt Zus alles wat hij weet over het ziekenhuis. Alles wat mama hem heeft geleerd. Over de dokters en de grote bedden. En dat hij vannacht én morgenvroeg niet mag eten of drinken. Helemaal niks!

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789068229684

Een kus van het kriebelbeest - Stefan Boonen & Pauline Oud

!
Als Kaat met papa en broer de heuvel op klimt, krijgt ze soms een piepende ademhaling. Kaat is dikwijls moe en moet vaak hoesten. Ook in de klas. Het voelt alsof er in haar borst een vervelend kriebelbeest woont. De dokter vertelt haar dat ze astma heeft. Voortaan moet ze medicijnen nemen en 'prikkels' als huisstofmijt of sigarettenrook vermijden. Anders komt het kriebelbeest terug. Nu kan Kaat weer gewoon de les volgen, spelen en de heuvel op klimmen!
 
Leeftijd: vanaf 4 jaar.
 
ISBN: 9789044804386
 
Uitgever: Clavis