Dubbelklik hier om de afbeelding te veranderen
Overig
!

De wereld van Eric Carle (slipcase met 3 kartonboeken)

!

De drie mooiste boeken van Eric Carle: "Rupsje Nooitgenoeg" (met stansgaten), "De spin die het te druk had" (met voelbaar web) en "Het eenzame vuurvliegje" (met lampjes) nu samen in een mooie, stevige box, voor de ongelooflijke prijs van € 19,95. De drie boekjes kosten normaal samen € 28,85, dus de korting bedraagt maar liefst € 8,90.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789025747732

Uitgever: Gottmer

Slobbie Sleutel op zoek naar de schat - Sam de Bunte

!

Een prachtig kijk- en leesboek gemaakt door ImageBooks Factory in samenwerking met Kidslabel voor KWF Kankerbestrijding. Het verhaal gaat over een spannende zoektocht naar een schat.
Het leert ons dat de ware schat te vinden is in een klein hoekje waar je het niet direct zou verwachten. Waar die schat uit bestaat, dat mag je zelf ontdekken!

Een deel van het aankoopbedrag gaat naar kankeronderzoek.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789059645097

Uitgever: Imagebooks/Allmedia

Het letterwinkeltje met CD - Marianne Busser & Ron Schröder

!

Opa Brom heeft een winkel vol letters. Maar wat kun je eigenlijk met letters doen? Opa Brom kan dat heel goed uitleggen!

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789044318593

Uitgever: The House Of Books

Eerst jij, dan ik - Marja Baseler (verschijnt oktober 2010)

!

Hoe maak je kennis met iemand die je niet kent? Hoe voer je een telefoongesprek? Hoe maak je het na een ruzie weer goed? Hoe gedraag je je tijdens het eten in een restaurant of thuis? Op al deze vragen vind je antwoord in Eerst jij, dan ik! Etiquette thuis, op school en op straat. Met slimme weetjes en leuke doedingen.

Leeftijd: vanaf 6 jaar.

ISBN: 9789044327335

Uitgever: The House Of Books

Plassen draken ook? - Stefan Boonen

!

David trekt zijn jas aan en loopt naar de deur. 'Gaan we nu?' vraagt hij ongeduldig. 'Jaja,' antwoordt mama terwijl ze zijn rugzak neemt. 'Zal ik er toch geen luier in stoppen?' vraagt ze. David schudt zijn hoofd. 'Nee, dat hoeft niet.' 'Ben je er zeker van?' wil mama weten.

David gaat een nachtje bij zijn oma en opa logeren. Dat is fijn, al twijfelt hij daar deze keer wel een beetje aan. Hij gaat het proberen zonder luier. Thuis lukt het hem meestal om de hele nacht droog te blijven, maar bij oma en opa is alles een beetje anders. De kamer is groter en er klinken vreemde geluiden. Gelukkig krijgt hij hulp van Loebas, de jonge hond van oma en opa.

Een opgewekt prentenboek over een nachtje logeren bij de grootouders zonder in bed te plassen. Met nuttige informatie en handige tips voor ouders en leerkrachten die kinderen willen helpen bij hun zindelijkheidstraining.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789044808568

Uitgever: Clavis

Zo rood als Kiki - Kristien Dieltiens (verschijnt december 2010)

!

Kiki is met ouders en haar grote broers aangekomen op hun vakantieplek. Ze hebben een lange autorit achter de rug en mama wil Kiki verfrissen in bad. Tijdens een druk moment is Kiki heel even alleen op de badkamer en draait ze de warme kraan helemaal open. Ze krijgt veel te heet water over zich heen met brandwonden in de tweede graad als gevolg.

De meeste ongelukken met kinderen gebeuren thuis. 1 op de 5 gevallen van brandwonden bij kinderen wordt veroorzaakt door te heet badwater. De informatieve bijsluiter is geschreven door de Universiteit Gent en bevat extra informatie voor ouders en opvoeders.

Leeftijd: vanaf 5 jaar.

ISBN: 9789044812336

Uitgever: Clavis

Mejuffrouw Muis en haar heerlijke huis - Elle van Lieshout

!

Na zeven dagen zoeken vond Mejuffrouw Muis een huis,een heerlijk rijtjeshuis voor een heuse rijtjesmuis. Maar... het huis was erg leeg. Het huis klonk erg hol. En Mejuffrouw Muis hield meer van vol.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789056379605

Uitgever: Lemniscaat

Survival handboek junior editie - D. Borgenicht

!

Het is niet makkelijk om kind te zijn! Maar vrees niet, dit handboek geeft je stap voor stap tips en trucs die je nodig hebt om te overleven in de wereld die volwassen heet. Je krijgt onder andere gedetailleerde instructies over de volgende belangrijke zaken: hoe krijg je je kamer in een mum van tijd opgeruimd, wat te doen met een slecht rapport, hoe kan je je fiets maken en hoe kom je je tijd door als je huisarrest hebt gekregen?

Het survival handboek: een must om te overleven!

ISBN: 9789055138791

Uitgever: Ruitenberg Boek

Kleine Muis mag een wens doen - Christi M. Butler

!

Kleine Bruine Muis en Kleine Grijze Muis zijn de allerbeste vriendjes. Wanneer ze op een nacht een glinsterende ster in het meer zien vallen, gaan ze snel de rivier op om hem te vinden. Maar er is maar één ster en de muisjes willen allebei een wens doen...

Een bijzonder verhaal over vriendschap en eerlijk delen. Dit hartverwarmende verhaal over vriendschap is een geweldig cadeau.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789059209190

Uitgever: Veltman

Pechkevers & maanschapen - Aby Hartog

!

Iedereen heeft wel eens een probleem. Iedereen. De giraf heeft hoogtevrees, de struisvogel is zijn huis kwijt, het schaap vindt zijn omgeving saai, de inktvis is eenzaam, de gier vindt zichzelf lelijk en de kever heeft altijd pech. Het zijn misschien ongewone problemen, maar de oplossingen die ze zoeken zijn nog veel ongewoner! Gelukkig maar.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789052474120

Uitgever: Zirkoon

Roodkapje was een toffe meid (met cd) - Marjet Huiberts

!

Zo hoorde je de klassieke sprookjes nog nooit! Marjet Huiberts (bekend van o.a. Ridder Florian en Aadje Piraatje) nam zeven bekende sprookjes en maakte er een dolle boel van met prinsessen die surfen op internet, wolven die chillen en prinsen die met helikopters op paleizen landen. En dat alles in rapvorm! Benaïssa (genomineerd voor de Reggae Grammy 2010) zette de sprookjesraps op cd, goed verstaanbaar en heel aanstekelijk om mee te rappen. Door de sprekende illustraties en bijzondere rebussen van Wendy Panders (bekend van Het neusje van de zalm en haar illustraties voor NRC Handelsblad) is dit de uitgelezen titel voor de Kinderboekenweek 2010!

Leeftijd: vanaf 6 jaar.

ISBN: 9789025746841

Uitgever: Gottmer