School/Bijzonder onderwijs

 

 

 

 

!

Liselotje naar groep 1 - Marianne Busser en Ron Schröder

!

Liselotje is vier jaar en gaat naar groep 1. De koning wil ook mee, maar dat mag niet van de koningin. Hij is vreselijk jaloers en gaat woedend naar zijn kamer. Aan het eind van de dag komt Liselotje vol verhalen thuis. De arme koning blijft hopen dat hij "later" ook naar groep 1 mag. Maar of dat kan?

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789047507314

Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Hoera, ik ga naar groep 3! - Marianne Busser & Ron Schröder

!

Wie kent de vrolijke Hoera-serie van Marianne Busser en Ron Schröder niet, waarin allerhande onderwerpen aan de beurt komen, of het nu over vakanties gaat, een nieuw broertje of zusje of de eerste schooldag. Leuke gedichtjes worden vergezeld door de schitterende, kleurrijke illustraties van Ingrid ter Koele en Marijke Duffhauss.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789044312478

Uitgever: The House of Books

Opgepast, ik lust een hele boekenkast - Carry Slee

!

De kinderen van De Grote Beer gaan naar groep 3. Bij juf Koosje in de klas begint het echte werk: rekenen, schrijven en lezen! Dat vinden ze bijna allemaal leuk; er zitten echte leesbeesten in de klas. Met dierendag komen er ook beesten op school, maar geen echte… de kinderen mogen hun knuffels meenemen. De tijger van Lisa komt zelfs in een boom terecht. Bij het bezoek aan de bibliotheek vindt Daan eindelijk zijn favoriete boek: over vrachtwagens. Als de dagen langer worden, maakt juf met de kinderen een lentetafel en een toneelstuk over koning Winter en de Lentefee. Kim en Frank zijn verliefd op elkaar, en juf wordt stevig geplaagd met haar nieuwe vriend. Na een spannende speurtocht nemen de kinderen ten slotte afscheid van groep 3.

Leeftijd: vanaf 6 jaar.

ISBN: 9789049922382

Uitgever: Carry Slee

Hoi, naar school - Vivian den Hollander

!

Lisa is vier jaar geworden en gaat voor het eerst naar school. Een spannende gebeurtenis. Lisa is al een paar keer op bezoek geweest in de kleuterklas, dus ze kent de juf en de groep al een beetje. Voor haar verjaardag heeft ze Beer gekregen en die mag gelukkig ook mee. Vlak bij school komt ze Jimmy tegen. Jimmy heeft bij Lisa op de peuterspeelzaal gezeten. Hij helpt Lisa heel goed op de eerste dag en het duurt niet lang of Lisa weet alles over de poppenhoek, de liedjes en het pauzehapje. En buiten spelen met de fietsjes en de stuurkar is helemaal leuk!

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789026995828

Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Aletta en de giraf - Martine Delfos

!

Aletta kan niet zo snel leren. Als de juf maar wat meer tijd had, zou het best lukken, maar de juf heeft zoveel leerlingen in de klas dat ze niet zo vaak uitleg kan geven aan Aletta.
Dit is een therapeutisch verhaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd die van het regulier naar het speciaal of buitengewoon onderwijs gaan. Het kan ook als voorlichtingsboek gebruikt worden in de klas om kinderen duidelijk te maken wat de schoolovergang betekent voor hun leeftijdgenoot. Dit boek is een hulpmiddel om de problematiek uit te leggen en bespreekbaar te maken.

Leeftijd: vanaf 6 jaar.

ISBN: 9789085605331

Uitgever: Nino

Apenkooien en propjes gooien

!

Deze vrolijke voorleesbundel staat boordevol verhalen en gedichtjes van bekende schrijvers en illustratoren. Over de vreselijkste juffen en de gekste meesters, over schooltje spelen en voor het eerst echt naar school gaan, over dansen tijdens de gymles en spelen in de pauze, over strafwerk maken en rekenen met snoepjes. En natuurlijk over allerlei andere dingen die onder schooltijd gebeuren.

Leeftijd: vanaf 5 jaar.

ISBN: 9789047512394

Uitgever: Holkema & Warendorf

Het grote overblijfboek - Hieke van der Werff

!

Met Het grote overblijfboek wordt overblijven leuker voor kinderen en gemakkelijker voor de begeleiders van de TSO en BSO. In het boek staan 160 korte voorleesverhalen, voor elke dag van het schooljaar dat kinderen kunnen overblijven één (bijvoorbeeld over Jelle en Minke, Blaffer & co, Heksje Knotsiepotsie, Zusjes & zo). De activiteit en de tip die bij elk verhaaltje staan vermeld, helpen onervaren én ervaren begeleiders om er een gezellige lunchtijd van te maken. Met leeslint.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789051161281

Uitgever: De Vier Windstreken