Dieren
!

 

 

 

 

!

Van mug tot olifant - Ingrid & Dieter Schubert

!
van mug tot olifant

Verrassend mooi prentenboek waarin een doorlopend verhaal van alles over alle mogelijke dieren verteld wordt: hoe sommige uit allemaal verschillende eieren komen, waar ze in hun element zijn, hoe ze zich beschermen, waar ze slapen, dat ze doodgaan en weer opgeruimd worden. Dat alles is te zien op de grote natuurgetrouwe, maar ook met humor getekende prenten, die je steeds weer opnieuw kunt bekijken.

Leeftijd: vanaf 5 jaar.

ISBN: 9789060699393

Uitgever: Lemniscaat

De Reuzenkrokodil - Roald Dahl

!

In de grootste, bruinste, modderigste rivier van Afrika lagen twee krokodillen met hun koppen net boven het water. Een van de krokodillen was reusachtig. De andere was niet zo groot. 'Weet je waar ik vandaag zin in heb voor mijn middageten?' vroeg de Reuzenkrokodil. 'Nee, 'zei de Nietzogrote. 'Waarin dan?' De Reuzenkrokodil grijnsde met wel honderd scherpe witte tanden. 'Voor het middageten,' zei hij, 'zou ik vandaag een lekker mals jongetje lusten.' Terwijl de Reuzenkrokodil allerlei stiekeme plannetjes bedenkt om zich te vermommen, schakelt de Nietzogrote de hulp van de andere dieren in om de Reuzenkrokodil tegen te houden op zijn jacht naar malse kindertjes.

Vanaf: 6 jaar.

ISBN: 9789026130564

Uitgever: De Fontein

Raaf, ree, lees je mee? Eerste leesboek over dieren - Henriette Boerendans

!

Een mol, een vos, een das, een mus en een kat – wat hebben die gemeen?
Ze wonen allemaal in ons land. En: de soortnaam bevat maar drie letters. Daarom vind je ze allemaal in ‘Raaf, ree, lees je mee?’. Beginnende lezers kunnen de dierennamen, die in grote duidelijke letters naast de afbeelding staan, zelf lezen. Kinderen met iets meer leeservaring kunnen ook de informatieve teksten eronder lezen. Zo komen ze erachter dat er varkens bestaan die kunnen klokkijken, lezen, rolschaatsen, en zelfs piano spelen. Maar ook dat de mol in de lente in een graafmachine verandert en dat hij pas stopt met graven als hij bij toeval op een vrouwtje botst. Bij ieder dier is gezocht naar specifieke informatie die juist jonge kinderen aanspreekt. En natuurlijk is er een afbeelding van elk dier te zien: een prachtige kleurige houtsnede.

Leeftijd: vanaf 5 jaar.

ISBN: 9789025749590

Uitgever: Gottmer