Kleding/aankleden

 

 

 

 

!

De rommelige reus - Julia Donaldson & Axel Scheffler

!
rommelige reus

Rinus draagt altijd hetzelfde oude kloffie en wordt daarom de rommeligste reus van de stad genoemd. Maar op een dag heeft hij er genoeg van: hij steekt zichzelf helemaal in het nieuw. Hij koopt een keurig overhemd, een keurige broek, een keurige riem, een keurige das, twee keurige sokken met ruitjes opzij en een paar prachtige nieuwe glimschoenen. Zijn oude kleren laat hij achter in de winkel.
Rinus is nu de keurigste reus van de stad. Maar onderweg naar huis komt hij allerlei dieren tegen die hulp nodig hebben, en voor hij er erg in heeft, geeft hij al zijn nieuwe kleren aan ze weg. Half in zijn blootje en bibberend van de kou loopt hij terug naar het dorp. Gelukkig vindt hij zijn oude kleren terug in een vuilniszak en dolgelukkig danst hij naar huis, waar zijn vrienden hem opwachten met een grote verrassing.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789025735616

Uitgever: Gottmer

De broek van Big - Jonathan Emmett

!

Big heeft een nieuwe broek. Een heel bijzondere broek. Met deze broek vinden alle dieren hem grappig, vrolijk en leuk. Dan eet Geit per ongeluk de broek op. Big is ontroostbaar. Hij is bang dat de andere dieren hem nu weer sloom en saai vinden. Maar de dieren stellen hem gerust. 'JIJ was grappig, leuk en vrolijk!'' Big is dolblij. Ze vinden hém bijzonder... ook zonder broek! Van de makers van de succesvolle Mol-(Ik wil de maan)prentenboeken.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789047515272

Uitgever: Van Goor