Leren lezen/Samenleesboeken
!

De boeken in deze categorie zijn speciaal geselecteerd voor beginnende lezers. Het AVI systeem kan helpen bij het snel bepalen welk boek past bij het leesniveau.

Omdat er een nieuw systeem is voor het aanduiden van de leesmoeilijkheid van kinderboeken, hebben wij voor u een overzichtelijke tabel gemaakt met een overzicht van het "oude" AVI-systeem en het "nieuwe" AVI-systeem met het daarbij horende leerjaar.  

!

Een dubbeldik leesboek voor beginnende lezers - Hetty van Vught

!
dubbeldik leesboek voor beginnende lezers

Voor jonge lezers is niets zo leuk als een boek boordevol mooie verhalen! En dit dubbeldikke boek bevat er heel wat! Al vanaf het begin zal uw kind plezier beleven aan de eenvoudige verhalen. Ze werden geschreven op AVI-leesniveau 1 en 2, dus speciaal voor kinderen van het eerste leerjaar / groep 3. Dankzij de fantasie van de schrijfster vertelt elk verhaal een boeiend avontuur. Zo wordt leren lezen een echt feest!

ISBN: 9789044702552

Het grote Koen en Lot boek - Marianne Busser & Ron Schröder

!
koen en lotje

De succesvolle eerste leesboekjes over Koen en Lot nu in één bundel! Een boek vol alledaagse avonturen, waarin elk kind zich goed zal kunnen herkennen. Over school, vriendschap, verliefd zijn, pesten, feest, huisdieren en nog veel meer. De drie eerste verhalen hebben AVI-niveau 2 (Ik ben op jou, Een kind in de sloot, Een schat in het park), de volgende AVI-niveau 3 (Een spook in de klas, Feest in groep drie, Een klap voor je kop), en de laatste AVI-niveau 4 (De hut van groep vier, Een konijn voor Lot, Koen wint een prijs). Kortom, een perfect 'doorgroei-boek' voor beginnende lezers en... negen boekje in één band!

Leeftijd: vanaf 6 jaar.

ISBN: 9789026997839

Vos en Haas - Sylvia Vanden Heede

!
vos en haas

Een boek waarmee beginnende lezers het hele eerste leerjaar aan de slag kunnen
Gevoelig dierenverhaal van Sylvia Vanden Heede met prachtige illustraties van Thé Tjong Khing
Als het eerste boek dat een kind zelfstandig leest, de deur is naar een hele bibliotheek, dan is 'Vos en Haas' een poort.
Dit dikke boek begint met eenvoudige woorden en korte zinnen, gedragen door de prachtige tekeningen van Thé Tjong Khing. Doorheen de avonturen van Vos en Haas en hun buurman Uil, groeit de moeilijkheidsgraad van de tekst zeer geleidelijk van leesniveau AVI-1 tot AVI-4. Het boek is echter zo spannend en grappig, dat de prille lezer dat niet eens merkt!
Vos en Haas is letterlijk een 'groeiboek', op maat gesneden van het kind dat op het punt staat de wereld van het lezen te ontdekken. Maar het is ook een boek om later nog vaak naar terug te grijpen!

ISBN: 9789020931976

Raaf, ree, lees je mee? Eerste leesboek over dieren - Henriette Boerendans

!

Een mol, een vos, een das, een mus en een kat – wat hebben die gemeen?
Ze wonen allemaal in ons land. En: de soortnaam bevat maar drie letters. Daarom vind je ze allemaal in ‘Raaf, ree, lees je mee?’. Beginnende lezers kunnen de dierennamen, die in grote duidelijke letters naast de afbeelding staan, zelf lezen. Kinderen met iets meer leeservaring kunnen ook de informatieve teksten eronder lezen. Zo komen ze erachter dat er varkens bestaan die kunnen klokkijken, lezen, rolschaatsen, en zelfs piano spelen. Maar ook dat de mol in de lente in een graafmachine verandert en dat hij pas stopt met graven als hij bij toeval op een vrouwtje botst. Bij ieder dier is gezocht naar specifieke informatie die juist jonge kinderen aanspreekt. En natuurlijk is er een afbeelding van elk dier te zien: een prachtige kleurige houtsnede.

Leeftijd: vanaf 5 jaar.

ISBN: 9789025749590

Uitgever: Gottmer

Aap Beer Cheeta - Henriette Boerendans

!

Kinderen zijn gefascineerd door vormen. Niets is leuker dan ze herkennen. Twee zijn daarbij favoriet: letters en dieren. Geen grotere vreugde dan het zien van 'mijn letter', ofwel de beginletter van hun eigen naam. Maar ook de naam van een dier kan in grote blijdschap worden uitgeroepen: 'Aap!' 'Beer!' Dit boek is een feest der herkenning.

Informatief dierenalfabet
Met dit alfabet leren kinderen niet alleen de verschillende letters kennen en herkennen, maar ook zesentwintig dieren. Van de dieren leren ze de namen en de unieke eigenschappen. Want hoe beweegt een aap, wat doet een beer in de winter en hoe jaagt een cheeta? Wat bepaalt of het krokodillenjong een jongen of een meisje wordt en waarom zijn de veren van een flamingo roze? Dankzij Aap, beer, cheeta komen kinderen het allemaal te weten.
Henriette Boerendans maakte van elk dier een kleurrijke houtsnede. Ze heeft daarvoor goed gekeken naar de bijzondere kenmerken van de dieren. En dat is te zien. Het is haar gelukt om exact die unieke en karakteristieke vorm van elk dier vast te leggen. Het resultaat is verbluffend.

Leeftijd: vanaf 5 jaar.

ISBN: 9789046805398

Uitgever: Gottmer