Dubbelklik hier om de afbeelding te veranderen
Dyslexie

Dyslexie (ook wel woordblindheid genoemd) is een verzamelnaam voor een aantal aandoeningen die gepaard gaan met problemen met vooral geschreven taal. Dyslectici hebben, ook als zij extra hulp krijgen, moeite met foutloos en vlot leren lezen en spellen. Er zijn verschillende vormen en gradaties van dyslexie met mogelijk verschillende achterliggende oorzaken.

Onderstaande boeken dienen als hulpmiddel om Dyslexie uit te leggen en bespreekbaar te maken. Ook staan hier boeken bij die door dyslectici als makkelijk leesbaar worden beschreven.

!

Heks in de klas - Marjolein Snoeij

!

Heksie kan niet goed lezen. En dat is lastig. Want als je een toverspreuk verkeerd leest gaat er van alles mis. Zo is heks Wrat-lala haar prachtige wratten kwijt. Hekela's hoofd is veranderd in een tomaat en Heksies bezem is een koe. Op haar koe vliegt Heksie naar mensenland. Daar zijn scholen. Misschien kan iemand haar leren lezen. Dan kan Heksie toveren wat ze wil!

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN:9789020648423

Uitgever: Kluitman

Een O om in te bijten - Kristien Dieltiens

!
o om in te bijten

Op het bord in de klas staat een zin. Het is een zin met veel woorden. Te moeilijk voor Bas. Hij probeert het eerste woord te vangen. Met zijn ogen naar het woord en van het woord naar zijn hand en de punt van zijn potlood. Het lukt niet. Als hij de eerste letter schrijft, is het woord in zijn hoofd alweer weg. Ontsnapt. In holletjes overal.
Een zacht boek over de moeilijkheden en de mogelijkheden van kinderen met dyslexie.

Leeftijd: vanaf 5 jaar.

ISBN: 9789044802467

Uitgever: Clavis

Baas van de keuken - Mary Heylema

!

Vandaag mag ik de baas van de keuken zijn. Dat betekent dat ik boodschappen doe, dat ik de ingrediƫnten in stukjes snijd en dat ik alles in de pan doe. En ik dek de tafel. Het enige wat papa doet, is de pasta afgieten. Klaar! Zouden papa en mama het lekker vinden wat ik heb gemaakt?

Baas van de keuken is in de ik-persoon verteld, zodat kinderen zich gemakkelijk kunnen inleven in het verhaal.

ISBN: 9789051160987

Uitgever: De Vier Windstreken