Prinsessen, elfjes, feetjes, engeltjes, ballerina's en heksjes

 

 

 

 

!

Lisa, het meisje dat prinsesje wilde worden/Een verhaal om zelf af te maken! - Sterre & Frank Freriksen (verwacht januari 2011)

!

Lisa gaat voorzichtig op de mooie stoel zitten. Eigenlijk is het een soort troon. Haar opa heeft het kroontje in zijn handen. "Zo!" Zegt hij, "dus jij wilt prinsesje worden." "Ja!" Zegt Lisa. "Welnu, prinsesje worden gaat niet zomaar," zegt opa. "Je moet er wel iets voor doen."

Lisa gaat op bezoek bij haar opa, die ver weg aan de rand van het bos woont. Opa weet dat Lisa graag prinsesje wil worden en hij geeft haar een oude schatkaart, die bij hem op zolder lag. Met de schatkaart gaat Lisa op avontuur in het bos om haar droom waar te maken. Zal Lisa de schat vinden en op een mooie dag prinses worden... Ontdek het zelf en schrijf het verhaal af!

Sterre Freriksen was een meisje van acht jaar. Samen met haar vader Frank bedacht ze elke avond nieuwe avonturen over Lisa. Ze kregen helaas nooit de kans om het verhaal te voltooien; op 3 juli 2007 overleed Sterre aan leukemie. Maar dankzij dit boekje krijgen de avonturen van Lisa een vervolg! Gebruik je fantasie en bedenk zelf een spannend, grappig of verrassend einde.

De opbrengsten van dit boek komen geheel ten goede aan De Sterre Stichting. De opbrengst van De Sterre Stichting komt ten goede aan de verbetering van de behandelwijze van kinderkanker en de opvang van ouders en familie van ernstig zieke kinderen.

Leeftijd: vanaf 5 jaar.

ISBN: 9789081414210

Draak Dries - Julia Donaldson & Axel Scheffler

!

Dries is een draakje. Hij zit op de drakenschool, waar hij leert hoe hij een grote, gevaarlijke, vliegende, vuurspuwende draak kan worden. Dat gaat hem nog niet al te best af, maar gelukkig krijgt hij hulp van een stoere meid, die hem, als het misgaat met vliegen of vuur spuwen, verzorgt met verbandjes, pilletjes en pleisters. In de laatste klas krijgt Dries als huiswerk "vang een prinses" mee, en ook nu weer komt zijn vriendin hem te hulp. Ze blijkt namelijk een prinses te zijn eentje die genoeg heeft van de pracht en praal van het paleis en liever dokter wil worden. Ze laat zich gewillig schaken door Dries en vormt voortaan samen met hem het perfecte team: een vliegende dokter die zich per draak verplaatst!

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789025747909

Uitgever: Gottmer

Balotje op ballet - Yvonne Jagtenberg

!

Balotje houdt van dansen en daarom weet ze het zeker: ze wil op ballet. Met een écht balletpak en dansschoentjes verschijnt ze op de eerste les. Maar dat valt tegen. Thuis dansen is toch iets héél anders dan voor zoveel spiegels en met een juf en kinderen die je niet kent... Heeft Balotje talent en overwint ze haar verlegenheid?

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789025856595

Uitgever: Leopold

De prinses en de paradijstuin en andere prachtige prinsessenverhalen - Dolf Verroen & Thé Tjong - Khing

!

Verhalen over prinsessen die ontevreden, van porselein, gelukkig of kaal zijn. Over prinsessen met een gouden hart, prinsessen die varkens hoeden, een vreemde vogel liefhebben of helemaal geen rpins willen. Prinsessen die ruzie maken, hard werken of nooit aangeraakt willen worden. En over een paradijstuin waar een prinses treurt over haar vervloekte prins. Een ondeugend, brutaal en opstandig prinsessenboek.

Leeftijd: vanaf 5 jaar.

ISBN: 9789025856328

Uitgever: Leopold

Angelina Ballerina's verjaardagsshow - Katharine Holabird

!

Oma is jarig, dus koopt Angelina Ballerina slingers en bakt haar moeder koekjes. Maar Angelina wil oma ook verrassen met een spetterend verjaardagsoptreden.
In de verkleedkist in het boek zitten kartonnen popjes van Angelina, Alice en Henry, die je kunt aankleden met de mooiste kostuums. En met de bijgevoegde stickers zijn die kostuums nóg mooier te maken. Als de kinderen daarna het boek rechtop zetten, het podium uitklappen en een decor kiezen, kan de show beginnen!

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789051161328

Uitgever: De Vier Windstreken

De drie kleine piraten - G. Adams

!

Mara, zeemeermin en prinses, roept via Bubbels het zeemonster de hulp in van de kleine piraten Tirza, Tijntje en Teuntje, als zij en al haar meerminvrienden gevangen zijn genomen door Trivalia, de meest gevreesde piratendame. Fantasierijk, sprookjesachtig verhaal waarin de drie piraten de nodige gevaren moeten trotseren, hulp van verschillende mensen in moeten roepen en een raadsel op moeten lossen voordat Mara en haar vrienden bevrijd kunnen worden.

Leeftijd: vanaf 5 jaar.

ISBN: 9789052473864

Uitgever: Zirkoon

Druk uit en bouw je eigen prinsessenkasteel inclusief bouwpakket

!

Druk de onderdelen uit en creëer een prachtig, sprookjesachtig prinsessenkasteel!

Met zijn statige trap, romantische balkonnetjes en puntige torens is dit mooie roze kasteel de droom van elk kind – wie wil nou niet een sprookjesprinses zijn? Dit model kan heel eenvoudig, zonder schaar, lijm of plakband, in elkaar worden geschoven. Gewoon de nummertjes volgen, begeleid door makkelijke stap-voor-stapinstructies met duidelijke foto’s. Er zitten bovendien zes schattige prinsesjes bij die dit magische kasteel tot leven brengen. Om de fantasie te prikkelen, zijn in het boekje allerlei tips en suggesties opgenomen, zoals beroemde personages en prinsessenkapsels.

ISBN: 9789036625753

Uitgever: Rebo Productions

Marie - Jean-Philippe Rieu

!

Ergens aan de rand van het bos woont, in een zachte, rode klaproos, een elfje. Ze heet Elfje Marie, maar meestal wordt ze gewoon Marie genoemd. Marie is een heel lief elfje en ze heeft heel veel vriendjes. Suzie Bij, Batteraaf Mus, Caroline Mier en Gijs Kever komen vaak bij Marie om een kopje dauw te drinken. Marie droomt van een bijzonder vriendje. Ze wil een Beste Vriendje. Iemand waar ze niet alleen kopjes dauw mee drinkt, maar waarmee ze ook avonturen beleeft. Iemand voor wie zij heel belangrijk is …

Inclusief dvd met de beelden van het boek, het ingesproken verhaal en prachtige klassieke muziek, gecomponeerd door Jean-Philippe Rieu.


Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789044811513

Uitgever: Clavis

Ook verkrijgbaar in de Maastrichtse versie.

Ridderprinses - Samantha Loman

!

Floor is anders dan gewone prinsessen, Floor is sterk; beresterk. En vlug; vliegensvlug. Daarom wordt ze later geen 'deftige dames prinses' maar een stoere ridderprinses.

Leeftijd: vanaf 5 jaar.

ISBN: 9789052473741

Uitgever: Zirkoon

De drie kleine prinsessen - G. Adams

!

De koninklijke hoogheden… prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane. De prinsessen hebben altijd veel pret in het Peperbuspaleis, maar het is niet alleen maar leuk om prinses te zijn. Ze moeten iedere dag naar school om te leren zich koninklijk te gedragen en dat vinden de prinsessen niet altijd even fijn. Gelukkig hebben ze een geweldig feest in het vooruitzicht. Maar plotseling is het hele paleis in rep en roer: de sleutel van Toby de tijdmachine is verdwenen en als Toby stilstaat, staat alles stil! Als dat maar goed komt.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789052473970

Uitgever: Zirkoon

Prinses Lillifee - Burkhard Nuppeney

!

Prinses Lillifee houdt veel van de dieren die rondom haar paleis wonen. Ze zorgt voor ze van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Ze vergeet hierdoor zelfs de uitnodiging voor het Feeënbal. Als muis Clara haar aan het feest herinnert, is het al bijna te laat. Waar moet Lillifee nu zo snel haar baljurkje vandaan halen? Daar hebben haar vrienden, de dieren, wel een oplossing voor: ditmaal helpen zij Lillifee.

Een betoverend kijk- en leesboek met glitter op elke bladzijde, een echte brief en een mooie kroon!

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789059641280

Uitgever: Imagebooks/Allmedia