Ridders, piraten, prinsen

 

 

 

 

!

Ridder Florian maakt vrienden - Marjet Huiberts & Philip Hopman

!

Ridder Florian de Bange
heeft een tijdje rondgehangen
bij het landhuis van een reus.
Actie nu! Hij heeft geen keus,
ook al trilt hij op z’n benen.
Want die reus is een gemene
kindereter, dat staat vast.
Vangen dus, die kwaaie gast!

Zes nieuwe avonturen van ridder Florian de Bange, die, zoals zijn naam al zegt, niet bepaald een held is. In dit tweede deel, dat heel goed op zichzelf gelezen kan worden, is hij behalve voor reuzen ook nog bang voor spoken, roofridders en dwergen… Maar gelukkig is de wereld niet zo eng als Florian vreest. Hij maakt zelfs vrienden!
Marjet Huiberts, die in 2010 een Zilveren Griffel won voor Aadje Piraatje, houdt de vaart erin en laat Florian maar liefst zes avonturen beleven waarbij kinderen op het puntje van hun stoel zullen zitten. Dankzij de sfeervolle illustraties van Philip Hopman komt de ridderwereld met zijn jachtpartijen en kastelen, waar niet alleen draken maar ook spoken huizen, helemaal tot leven.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789025748371

Uitgever: Gottmer

De prins en de puinhoop - Tjibbe Veldkamp

!

Niet zo lang gelden, in een paleis hier niet zo ver vandaan, woonde een prins. Zijn moeder was koningin. Zij regeerde over het land. Soms vroeg de prins: 'Mag ik helpen regeren?' 'Nee,' zei de koningin, want ze deed alles het liefste zelf en ze wilde voor altijd koningin blijven. Maar de prins wilde echt graag helpen. Op een ochtend, toen hij vroeg wakker was, sloop hij de troonzaal in...

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789026126581

Uitgever: De Fontein

Ontdekkingsgids Piratenschip inclusief bouwpakket

!

Bevaar de zeeën met deze ontdekkingsgids en kom alles te weten over de meest angstaanjagende piraten uit de geschiedenis.

In dit pakket vind je een bouwpakket om zelf een piratenschip mee te bouwen en een 24 pagina’s tellend boekje, boordevol wetenswaardigheden en activiteiten voor jonge, onverschrokken ontdekkers.

Inclusief achtergrond voor je piratenschip.

ISBN: 9789036625685

Uitgever: Rebo Productions

Aadje Piraatje - Marjet Huiberts & Sieb Posthuma

!

Aadje, het liefste piraatje sinds tijden, mag dan wel opgroeien op zee en omringd worden door stoere piraten, hij moet net als iedereen zijn bord leegeten, zich goed wassen én leren zwemmen.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789025744687

Uitgever: Gottmer

Ridder Florian - Marjet Huiberts & Philip Hopman

!

Ridder Florian de Bange
moet vandaag een draak gaan vangen.
Is die draak misschien niet thuis?
Mooi, dan gaat hij nú naar huis!

Ridder Florian is niet bepaald een held. Behalve voor draken is hij ook nog bang voor rovers, toverheksen, grote heren, stoere ridders, jonkvrouwen… voor alles en iedereen eigenlijk. Maar gelukkig is de wereld niet zo eng als Florian vreest. Marjet Huiberts houdt de vaart erin en laat Florian maar liefst zes avonturen beleven waarbij kinderen op het puntje van hun stoel zullen zitten. En Florian beleeft die avonturen in stijl, want met de sfeervolle illustraties van Philip Hopman komt de ridderwereld vol draken, toernooien en jonkvrouwen echt tot leven.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789025740849

Uitgever: Gottmer

De jacht op de nachtkus - David Melling

!
jacht op de nachtlus

Als de koning haastig een welterusten kusje naar zijn zoon blaast, gebeurt er iets ergs. De kus mist zijn doel en vliegt het raam uit... De dapperste ridder wordt er op uitgezonden om de kus terug te halen, maar dat is nog lang niet makkelijk. Onderweg moet hij beren, wolven en zelfs een draak van zijn lijf zien te houden. Zal het hem lukken om de kus te pakken te krijgen?

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789052473710

Uitgever: Zirkoon

Woeste Willem - Dieter & Ingrid Schubert

!
woeste willem

Willem is een humeurige en mopperende zeerover, maar met het jongetje Paul sluit hij vriendschap en aan hem vertelt hij al zijn avonturen...

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789060698419

Uitgever: Lemniscaat

Welterusten Ridder Rik - David Melling

!
welterusten ridder rik

De kleine prins heeft een schattig nieuw zusje. Maar als haar nieuwe Koninklijke Kussen kapot gaat, schreeuwt het prinsje het hele paleis bij elkaar. Niemand doet meer een oog dicht. De trouwe ridder van de koning moet op zoek naar de zachtste vulling voor dit kussen, en snel! Kan ridder Rik de uitdaging aan?

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789052473604

Uitgever: Zirkoon

Ridder Roderik & Ridder Roeland - Binette Schroeder

!

Ridder Roderik en ridder Roeland zijn heel goede vrienden. Totdat ze op een dag een mooie bloem in de tuin tussen hun twee kastelen zien staan. Eerst genieten ze nog samen van de bloem, maar dan willen ze de bloem voor zichzelf hebben en krijgen ze hevige ruzie.

De ridders en hun vrouwen beginnen allemaal aan de bloem te trekken en hij breekt in stukken. Een verhaal zonder goed einde? Nee hoor, want na de winter komt de lente, waarin alles weer tot bloei komt: de bloem én de vriendschap tussen de ridders.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789051161106

Uitgever: De Vier Windstreken