Leren lezen/Samenleesboeken

De boeken in deze categorie zijn speciaal geselecteerd voor beginnende lezers. Het AVI systeem kan helpen bij het snel bepalen welk boek past bij het leesniveau.

Omdat er een nieuw systeem is voor het aanduiden van de leesmoeilijkheid van kinderboeken, hebben wij voor u een overzichtelijke tabel gemaakt met een overzicht van het "oude" AVI-systeem en het "nieuwe" AVI-systeem met het daarbij horende leerjaar.  

!
!

Het grote Koen en Lot boek - Marianne Busser & Ron Schröder

!
koen en lotje

De succesvolle eerste leesboekjes over Koen en Lot nu in één bundel! Een boek vol alledaagse avonturen, waarin elk kind zich goed zal kunnen herkennen. Over school, vriendschap, verliefd zijn, pesten, feest, huisdieren en nog veel meer. De drie eerste verhalen hebben AVI-niveau 2 (Ik ben op jou, Een kind in de sloot, Een schat in het park), de volgende AVI-niveau 3 (Een spook in de klas, Feest in groep drie, Een klap voor je kop), en de laatste AVI-niveau 4 (De hut van groep vier, Een konijn voor Lot, Koen wint een prijs). Kortom, een perfect 'doorgroei-boek' voor beginnende lezers en... negen boekje in één band!

Leeftijd: vanaf 6 jaar.

ISBN: 9789026997839

Vos en Haas - Sylvia Vanden Heede

!
vos en haas

Een boek waarmee beginnende lezers het hele eerste leerjaar aan de slag kunnen
Gevoelig dierenverhaal van Sylvia Vanden Heede met prachtige illustraties van Thé Tjong Khing
Als het eerste boek dat een kind zelfstandig leest, de deur is naar een hele bibliotheek, dan is 'Vos en Haas' een poort.
Dit dikke boek begint met eenvoudige woorden en korte zinnen, gedragen door de prachtige tekeningen van Thé Tjong Khing. Doorheen de avonturen van Vos en Haas en hun buurman Uil, groeit de moeilijkheidsgraad van de tekst zeer geleidelijk van leesniveau AVI-1 tot AVI-4. Het boek is echter zo spannend en grappig, dat de prille lezer dat niet eens merkt!
Vos en Haas is letterlijk een 'groeiboek', op maat gesneden van het kind dat op het punt staat de wereld van het lezen te ontdekken. Maar het is ook een boek om later nog vaak naar terug te grijpen!

ISBN: 9789020931976