AVI 9

 

 

 

 

!

Het grote boek van Meester Pompelmoes - H. Andreus

!

Ken je Meester Pompelmoes niet? Die meester met zijn dikke buik en het versleten fluwelen jasje? Dan moet je hem gauw leren kennen, want hij is heel bijzonder. Een beetje ouderwets, echt zo iemand die alles wil weten en in zijn vrije tijd uitvinder is. Een aardige meester ook, al is hij ook wel streng. En de kinderen zeggen gewoon u tegen hem, in plaats van jij en jou.
Meester Pompelmoes woont in een groot oud huis, samen met zijn bijzondere huisdieren Joachim de geleerde kater en de Fleurige Hond. Maar het meest bijzondere aan Meester Pompelmoes is dat hij kan toveren - en welke meester kan dat tegenwoordig nog?

Dit boek staat vol avonturen van Meester Pompelmoes. Hans Andreus schreef ze lang geleden op, maar ze zijn nog altijd even grappig en spannend. Een aantal verhalen komt uit het boek Meester Pompelmoes en de mompelpoes, dat in 1969 werd bekroond als `Het beste kinderboek'.

ISBN: 9789025108236

Uitgever: Holland BV

Ik wou dat ik anders was - Paul Biegel

!

`Ik wou dat ik anders was!'
Dat riep een klein jongetje tegen zijn rekenschrift waarin hij een vlek had gemaakt in plaats van een som.
Het was een dik jongetje met een brilletje op. Ook struikelde hij vaak over zijn eigen benen en leren kon hij helemáál niet.
Je begrijpt dus wel waarom hij altijd wanneer de mensen vroegen wat hij later wilde worden, alleen maar antwoordde: `Ik wil ANDERS worden,' en hij zei het zo vaak dat ze hem Anders gingen noemen.

Alles heeft Anders ervoor over om anders te worden. Ten einde raad gaat hij naar een tovervrouw en die weet de oplossing. De Grote Tovenaar kan hem helpen, maar dat doet hij niet zomaar! Anders moet eerst een moeilijke opdracht volbrengen...

ISBN: 9789047750086

Uitgever: Lemniscaat

 

Vandaag is mijn geluksdag - Peter Vervloed

!

Polaman is de armste bedelaar van de stad. Eens komt zijn geluksdag, dat weet hij zeker. Maar wanneer? Het duurt zo lang en hij heeft zo’n honger. Op een dag krijgt Polaman een mandje met visjes. Tien heerlijke, smakelijke visjes... Dit moet wel zijn geluksdag zijn, want eindelijk kan hij zijn buik rond eten. Maar dan gebeurt er iets geks. ‘Je mag ons niet opeten,’ klinkt er uit het mandje.

ISBN: 9789048703791