Seizoenen
!
!

Seizoentjes - Elly van der Linden & Debbie Lavreys

!
Een heerlijk versjesboek, ingedeeld volgens de vier seizoenen. Versjes voor elke ‘grote’ gebeurtenis: carnaval, Pasen, Sinterklaas, Kerstmis ... En ook versjes over de kleine dingen van elke dag: over oma en opa, lekker spelen in de sneeuw of een egeltje in de tuin. De rijmpjes hebben verschillende moeilijkheidsgraden. Maar elk rijmpje is speels en staat dicht bij de beleving van het kind. Een warm aanbevolen geschenktip voor de eindejaarsfeesten!

ha dag bloemetje bij mijn schoen
zal ik je plukken
zal ik dat doen?
kom maar bloemetje
kom jij maar even
ik ga jou aan mama geven
 
Leeftijd: vanaf 2 jaar.
 
ISBN: 9789044806120
 
Uitgever: Clavis

Nijntje en de seizoenen - Dick Bruna

!

Nijntje beleeft de verschillende seizoenen. In de lente ziet ze de lammetjes in de wei, in de zomer gaat ze zwemmen en in de winter sleet ze door de sneeuw. De blaadjes aan de boom veranderen met de seizoenen mee.

Een stevig kartonboek over de vier jaargetijden.

ISBN: 9789056471200

Uitgever: Mercis Publishing BV

Het Grote Dieren Seizoenenboek - Anne-Marie Frisque & Susan Niessen

!

Anne-Marie Frisque is een internationaal bekende prentenboekenillustratrice. Haar boeken worden onder andere uitgegeven in de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Het Grote Beren Winterboek was in Nederland een groot succes en binnen de kortste keren uitverkocht.

In een grote, oude eikenboom wonen allerlei dieren: de familie Eekhoorn, twee oude Uilen en de familie Haas. In het voorjaar komen meneer en mevrouw Wielewaal terug van hun overwintering in Afrika. In de zomer plukt iedereen bramen, terwijl in het najaar nootjes worden verzameld. In de winter maken de kleine konijnen een sneeuwpop onder de witte eikenboom. In dit prachtige seizoenenboek kun je al deze dieren volgen, een heel jaar lang!

Een geweldig zoekboek, vol flapjes, pictogrammen en verrassingen. Om samen én zelf te lezen.

Leeftijd: vanaf 2 jaar.

ISBN: 9789026126703

Uitgever: De Fontein

Lente zomer herfst winter - Dick Bruna

!
lente zomer herft winter

Alle seizoenen komen aan bod met passende activiteiten voor de verschillende jaargetijden.

ISBN: 9789056473914

Uitgever: Mercis Publishing BV

Er was eens een olifantje... Over zon, sneeuw en ander weer - Gitte Spee

!

Het olifantje Olaf
zat puffend in de zon
ik wou dat ik nu heel snel
de koude sneeuw in kon.

Toen pakte hij zijn spullen
en ging meteen op reis
naar verre, koude oorden
op zoek naar sneeuw en ijs.

Er was eens een olifantje dat niet van de warmte hield. Dus ging hij op reis, op zoek naar sneeuw en ijs. Onderweg komt hij van allerlei soorten weer tegen: regen, wind, donder en bliksem, hagel, mist, ijzel en sneeuw. Van hagel houdt hij niet, want die doet pijn, maar sneeuw dat vindt de kleine Olaf ontzettend fijn. Er was eens een olifantje... is een vrolijk prentenboek dat de allerkleinsten vertrouwd maakt met alle verschijningsvormen van het weer.

Leeftijd: vanaf 2,5 jaar.

ISBN: 9789044314519

Uitgever: The House Of Books