Dubbelklik hier om de afbeelding te veranderen
Kunst/poëzie
!

Niet aanraken s.v.p. - Tijn Snoodijk

!
niet aanraken

Birza de Beer en zijn vrienden gaan de strijd aan met de beeldende kunst. Kunst is maar saai vinden ze. In het museum mag je geen spelletjes doen. En je mag er al helemaal niet uitproberen of je met zo'n kunstwerk nog wat anders kan doen dan er naar kijken. Birza en zijn vrienden onderzoeken hoe je wél plezier kunt beleven aan schilderijen en sculpturen. Zowel voor kinderen als volwassenen een leuke introductie tot de kunstwereld. In dit boek mag je de kunstwerken wel aanraken en bewerken; door de zwart/wit druk is het ook een prachtig kleurboek!

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789052473086 

Uitgever: Zirkoon 

Muis in het museum - Lucy Cousins

!

Muis gaat met haar vrienden naar een museum. Daar zien ze een dinosaurus, een fossiel van een dinosaurusei, een antieke auto, een ouderwetse fiets, een dubbeldekker, een propellervliegtuig, een satelliet, insecten en een sabeltandtijger. Ze spelen met het speelgoed, verkleden zich en eten in het restaurant.

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789025852320

Uitgever: Leopold

Nijntje in het museum - Dick Bruna

!
nijntje in het museum

Nijntje en haar ouders bezoeken een museum. Vader pluis denkt dat nijn te klein is: 'te klein, hoe kom je daar nu bij / ik ben al groot zegt nijn' en dus mag nijn mee naar het museum. Dat vindt zij reuze spannend. Nijntje ziet schilderijen, een mobile en zelfs een stenen beeld. Nijntje denkt: 'en later als ik groter ben / dan word ik kunstenaar'.

ISBN: 9789056474317

Uitgever: Mercis Publishing BV

Peuterpoëzie - Marianne Busser & Ron Schröder

!
peuterpoezie

Grappige, korte verhaaltjes op rijm. Over een varkentje met heel veel strikjes in haar staart, en over een jongetje dat languit in de poep is gevallen. Over een beertje dat niet in bad wil, en over Bas die zijn knuffel kwijt is. Over een kaboutertje dat absoluut niet wil eten, over een snipverkouden neushoorntje, over een windjeswedstrijd, en nog veel meer.

Leeftijd: vannaf 3 jaar.

ISBN: 9789044322026

Uitgever: The House Of Books

Blij - Elly van der Linden & Greet Bosschaert

!

Een muisje plukt een bloemetje en een paardje bouwt een mooi zandkasteel op het strand. Allebei zijn ze helemaal in hun nopjes. Ontmoet deze dieren en nog vele anderen in dit warme versjesboek. Wat is het toch heerlijk om blij te zijn!

Vrolijke versjes vol klank, ritme en rijm die de taal van jonge kinderen verrijken.

Leeftijd: vanaf 2 jaar.

ISBN: 9789044810608

Uitgever: Clavis

Samen - Elly van der Linden & Greet Bosschaert

!

Mereltje en roodborstje die de beste vriendinnetjes zijn, een babypinguïn met zijn mama of twee beren die een ijsje delen. Allemaal zijn ze graag bij elkaar. Ontmoet deze dieren en nog vele anderen in dit vrolijke versjesboek. Wat is het toch heerlijk om samen te zijn.

Vrolijke versjes vol klank, ritme en rijm die de taal van jonge kinderen verrijken.

Leeftijd: vanaf 2 jaar.

ISBN: 9789044810592

Uitgever: Clavis

Versjes en liedjes voor de kleintjes - Marianne Busser & Ron Schröder

!

Een lekker groot boek voor kleine mensen. Vol lieve, leuke en leerzame versjes en liedjes. Over Liselotje, beertje Boemboem, Daan en Doortje, de mini-muisjes, de drie kleine jongetjes, het olifantje, kaboutertje Jan, de twee stoute eendjes, en nog veel meer vrolijke figuurtjes. Vrijwel alle denkbare peuter en kleuterthema's komen aan bod: aankleden, cijfers en letters, dierendag, geboorte, huisdieren, jarig zijn, sint en kerst, kleuren en vormen, lief en stout, poppen en beren, de seizoenen, en ga zo maar door. Een prachtige verzameling van ruim 120 versjes en liedjes, die in geen enkel huis, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of kleuterklas mag ontbreken!

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789026917790

Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Nijntje wordt kunstenaar - Dick Bruna

!

Nijntje gaat naar het museum en raakt geïnspireerd door al het moois wat ze daar ziet. Thuis pakt ze meteen papier en kleurpotloden om te gaan tekenen. Aan het eind van de dag maakt ze met haar tekeningen thuis een eigen museum!

Het boek 'nijntje wordt kunstenaar' is in samenwerking met Tate Gallery in Londen ontwikkeld. In dit boek ontdekt nijntje wat je met vormen en kleuren kunt doen.

Leeftijd: vanaf 1,5 jaar.

ISBN: 9789056471804

Uitgever: Mercis Publishing BV

Klieder, klodder, klaar! - Vivian den Hollander

!

De klas van Lisa en Jimmy krijgt bezoek van een echte tekenaar. Hij vertelt over zijn tekeningen. En samen met de klas verzint hij een verhaal. Iedereen kijkt vol verbazing toe, want op de tekeningen is van alles te ontdekken: een piraat, een schip en een verdrietige prinses. Wat is er met haar aan de hand? Lisa is helemaal enthousiast en thuis gaat ze ook meteen aan de slag. Ze maakt zelfs op haar slaapkamermuur een heel mooi schilderij. Om papa en mama te verrassen, als ze straks terugkomen van hun vakantie. Maar is dat wel zo slim?

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789047513759

Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Johanna in de trein - Kathrin Schärer

!

Ik teken een lange trein, een trein met veel wagons.
Is dat al een verhaal?
Kijk maar mee, dan vertel ik je meer

Een illustratrice begint met een verhaal over een varkentje in de trein. Maar het varkentje laat zich niet zomaar tekenen, ze is eigenwijs en begint een discussie met de illustratrice over waar de trein heen moet gaan, hoe ze er zelf uit wil zien, en vooral: wie er met haar meereist. Een bijzonder prentenboek dat kinderen een kijkje gunt achter de schermen van een prentenboekverhaal. Zijdelings laat het ook zien dat je, met de keuzes die je maakt, invloed hebt op hoe dingen in je leven lopen. Maar het is vooral een heel bijzonder en fraai geïllustreerd verhaal, dat kind en voorlezer zal ontroeren.

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789025747862