Dubbelklik hier om de afbeelding te veranderen
Emoties/gevoelens
!
!

Emoties - Estella Snellen

!

Omdat jonge kinderen er voor het eerst mee te maken krijgen kunnen emoties overweldigend zijn. Dit boek is er om te laten zien dat het normaal is om allerlei gevoelens te ervaren. Fotografe Estella Snellen maakte eigentijdse en kleurrijke foto's van jongens en meisjes die allerlei emoties uitbeelden. Van boos en verdrietig tot geschrokken en blij - allerlei gevoelens passeren in dit prachtige fotoboek de revue. Door de aantrekkelijke en frisse fotografie wil je dit boek keer op keer bekijken! Jan Paul Schutten, Gouden Griffel-winnaar, schreef een informatief voorwoord bij dit boek.

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789049923990

Uitgever: Pimento

Het grote dierenverhalenboek - Marianne Busser & Ron Schröder

!

Een lekker dik boek vol grappige, en soms ook ontroerende verhalen waarin dieren de hoofdrol spelen. Het doel van deze verhalenbundel met dertig dierenverhalen is om op voor kleine kinderen begrijpelijke manier te schrijven over emoties en sociale vaardigheden als ruzie, jaloezie, voor jezelf opkomen enzovoort. Het schrijversduo heeft gekozen voor dieren omdat het onderwerp dan wat verder van het kind afstaat en daardoor veiliger is.

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789047501220

Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Bravo, klein wit visje - Guido van Genechten

!

Klein wit visje is boos. Inktvis heeft zijn toren van stenen omgegooid. En Klein wit visje is ook verdrietig, want zijn lievelingssteen is gebroken. Gelukkig komen Zeepaardje en Schildpad hem troosten en helpen. Klein wit visje is verlegen en blij en daarna ook nog eens bang, opgelucht, opgewonden en trots. Een heerlijk eenvoudig boek over gevoelens.

Leeftijd: vanaf 2 jaar.

ISBN: 9789044811391

Uitgever: Clavis

Allemaal oogjes (karton) - Mylo Freeman

!

Tijger is boos, Giraffe is verdrietig en Varken is blij ... En allemaal hebben ze oogjes die meekijken als je dit boekje beweegt.

Een boekje vol herkenbare gevoelens in vrolijke kleuren. Voor peuters vanaf 18 maanden met de emoties van het kind als thema.

ISBN: 9789044808407

Uitgever: Clavis

Ik wil geen kusjes - Nadine Monfils & Claude K. Dubois (verschijnt oktober 2010)

!

Mama kan maar niet stoppen met mij kusjes te geven. Ze doet het omdat ze van mij houdt, dat weet ik. Ik hou ook van haar, maar ik hou helemaal niet van kusjes! Als ik haar zeg dat ik geen kusjes meer wil, moet ze huilen. En als ik uitleg dat ik nog wel van haar hou, begint ze me weer te kussen! Ik móét een oplossing vinden.

Een teder en humoristisch verhaal over een meisje dat trouw wil blijven aan zichzelf en toch de anderen niet wil kwetsen.

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789044813517

Uitgever: Clavis