Kleertjes/aankleden
!

Bloot?! - Ellen van Liebergen

!

Lang geleden, toen alle dieren nog bloot - en dus roze - waren, gebeurde er op een dag iets bijzonders: Koe ontdekte een winkel! Niet zomaar een winkel, maar een met dierenkleding in alle soorten en maten. Wanneer Koe thuiskomt in haar nieuwe outfit - wit met zwarte vlekken - willen alle andere dieren dat ook. In de winkel kijken ze hun ogen uit. Wat zullen ze kiezen? En... zal Varkentje daar óók iets kunnen vinden? 'Bloot?!' is een lekker gek en grappig prentenboek, waarvoor Dagmar Stam vrolijke illustraties maakte.

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789049923860 

Uitgever: Pimento

Ik versier het zelf! / Floortjes aankleedstickerboek

!

Met "Ik versier het zelf!" kunnen kinderen hun boek zelf versieren met stickers. Floortje heeft een verkleedkist met daarin prachtige spulletjes. Help haar om zich aan te kleden voor haar verjaardagsfeestje of tover haar om tot een mooie prinses! Met de herbruikbare stickers maak je een echt kunstwerk van het boek!

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789059643383

Uitgever: Imagebooks/Allmedia

Kleertjes (karton) - Liesbet Slegers

!

Dit zijn mijn kleertjes. Eerst krijg ik mijn onderbroekje en mijn hemdje aan. Dan mijn trui en mijn broek. Dan nog sokken en schoenen. Kijk, ik ben helemaal aangekleed.

Leeftijd: vanaf 1 jaar.

ISBN: 9789044809428

Uitgever: Clavis

Aankleden met Fien en Milo - Pauline Oud (in herdruk, verschijnt oktober 2010)

!

Fien en Milo willen samen buiten spelen. Milo is klaar om naar buiten te gaan. Hij heeft al zijn kleren aan. Maar Fien niet. Ze is nog helemaal bloot. Fien moet een onderbroekje, een hemdje en sokken aantrekken. En daarover een jurk, schoenen en een jas. Fien heeft heel veel mooie kleren. Maar wat is het toch moeilijk om te kiezen …

Een amusant verhaal over kleren kiezen, aankleden en … uitkleden!

Leeftijd: vanaf 1 jaar.

ISBN: 9789044807325

Uitgever: Clavis

De kleertjes van Kaatje - Liesbet Slegers

!
Kaatje draagt niet altijd dezelfde kleren. Als het warm is iets anders dan als het regent. Om koekjes te bakken andere dan om te zwemmen. Als ze gaat slapen iets anders dan op haar verjaardag. En welke kleren draagt Kaatje als ze in bad gaat?

Grappig boek over meisjeskleren.
 
Leeftijd: vanaf 2 jaar.
 
ISBN: 9789044805598
 
Uitgever: Clavis

Fien en Milo. Mooie kleren (karton) - Pauline Oud

!

Fien kleedt zich aan. Eerst een broekje en een hemd, dan sokken en een jurk. Daarna schoenen.
En Milo? Die helpt Fien.

Leeftijd: vanaf 2 jaar.

ISBN: 9789044809572

Nieuwe laarzen (karton) - Guido van Genechten

!
nieuwe laarzen

Jan heeft nieuwe laarzen. Het zijn superlaarzen, vindt hij. Want hij kan er veel mee doen! Kleine Jan kan al klimmen, rennen, springen, op één been staan... Een actief boek over motorische ontwikkeling voor peuters vanaf 24 maanden.

ISBN: 9789044805888

Uitgever: Clavis

Heksje Mimi en haar nieuwe laarzen - Kathleen Amant

!

Heksje Mimi krijgt mooie nieuwe laarzen. Ze is er heel blij mee en probeert de laarzen meteen uit. Als Mimi over de wei van Bella de koe vliegt, gebeurt er iets ergs: haar nieuwe laarzen vallen uit.

Een betoverend verhaal over afpakken, ruzie maken en het weer goedmaken. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de sociale vaardigheden van het kind als thema.

ISBN: 9789044809756

Uitgever: Clavis