Dubbelklik hier om de afbeelding te veranderen
Anders zijn

Iedereen is anders. Dat maakt iedereen uniek. Maar soms zorgt het "anders zijn" ervoor dat iemand wordt gepest. Onderstaande boeken gaan over personages die anders zijn en die wel/of niet worden gepest.

!

Ron Kameleon - Chisato Tashiro (kartoneditie)

!

Ron is een kameleon. Eigenlijk vindt hij het niet leuk dat hij steeds van kleur verandert, want daardoor kunnen zijn vrienden hem niet zien. Op een dag ontdekt Ron dat de andere dieren het ook leuk vinden om een kleurtje te krijgen en hij krijgt een fantastisch idee. Hij opent een verfwinkel en iedereen wil door Ron geverfd worden. Algauw lopen er roze olifanten en groene zebra’s rond. Ron is het beroemdste dier in het oerwoud. Maar het duurt niet lang of de dieren komen erachter dat het niet zo handig is, die kleuren.

Leeftijd: vanaf 2 jaar.

ISBN: 9789051161458

Uitgever: De Vier Windstreken 

Kiekeboe - Chih-Yuan Chen

!

Een groot ei rolt van een heuvel af, een eendennest in. Moeder Eend broedt en broedt, tot alle eieren uitkomen. Een van de vier eendjes ziet er anders uit dan de anderen. 'Kiekeboe,' zegt hij – en dat wordt zijn naam. Kiekeboe en zijn broers leren zwemmen en duiken. Kiekeboe is altijd iets sneller en sterker dan de anderen, maar Moeder Eend houdt van iedereen evenveel.
Dan, op een vreselijke dag, komen er drie krokodillen uit het meer. Ze lijken erg op Kiekeboe. 'Kijk hem! Hij loopt als een eend!' lachen ze. 'Ik ben een eend,' legt Kiekeboe uit. De krokodillen geloven er niets van. Ze willen dat Kiekeboe hen helpt de eenden te vangen. 'Krokodillen helpen elkaar.'
Kiekeboe weet zich geen raad. Is hij echt een enge krokodil? Hij is ook geen eend, inderdaad. Eén ding weet hij zeker: zijn familie moet hij beschermen…

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789026124013

Uitgever: Hillen

Jonnie - Guido van Genechten

!
jonnie

Jonnie is een hele lieve spin, niemand weet het alleen jij!

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789068227338

Uitgever; Clavis

Lotje - Dick Bruna

!

Lotje heeft een handicap: ze zit in een rolstoel. Ze wil gewoon met andere kinderen spelen. Eerst willen ze niet dat Lotje meedoet met het balspel, maar al snel ontdekken ze hoe goed Lotje is.

ISBN: 9789073991941

Uitgever: Mercis Publishing BV

Groot kartonboek De mooiste vis van zee - Marcus Pfister

!

Regenboog is trots en ijdel en heeft daardoor geen enkele vriend. Pas als hij een van zijn mooie schubben weggeeft, merkt hij dat het veel fijner is om vrienden te hebben dan de mooiste te zijn.

Leeftijd: vanaf 2 jaar.

ISBN: 9789055798858

Uitgever: De Vier Windstreken

Alle kleuren van de regenboog - Jennifer Moore

!

Een regenboog heeft veel kleuren en elke kleur is anders. Wij, mensen, zijn zoals de kleuren van de regenboog omdat we allemaal uniek zijn. De vorm van onze ogen, onze huidskleur en zelfs onze favoriete gerechten kunnen verschillen. Maar de belangrijkste kenmerken zijn bij iedereen hetzelfde: we hebben allemaal gevoelens, gedachten, verwachtingen en dromen. We lachen als we gelukkig zijn en we huilen als we droevig zijn. Als je alle mensen van de wereld verzamelt, dan zouden we met z’n allen een prachtige regenboog vormen.

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789054615910

Uitgever: Baeckens Books

Rikki en zijn vriendjes - Guido van Genechten

!

Elke avond gaat Rikki naar de open plek in het bos. Hij speelt er met al zijn vriendjes: witte, maar ook grijze, bruine en zwarte konijntjes. Vreemd genoeg is Rikki de enige die met iedereen speelt. Als er op een avond een vreemd konijntje staat toe te kijken, nodigt Rikki hem meteen uit om mee te doen. Wedden dat Rikki iedereen samen aan het spelen krijgt?

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789044801217

Uitgever: Clavis

Nijntje en Nina - Dick Bruna

!
njntje en nina

Nijntje heeft een correspondentievriendin in een ver land: Nina. Op een dag komt ze met het vliegtuig en blijft logeren. Nina ziet er hetzelfde uit als Nijntje, maar is bruin van kleur. Nijntje zou ook wel bruin willen zijn.

Leeftijd: vanaf 2 jaar.

ISBN: 9789056473624

Uitgever: Mercis Publishing BV

Hangoor - Dick Bruna

!

Er komt een nieuwe jongen bij nijntje in de klas. Hij heet daan, maar iedereen in de klas noemt hem 'hangoor', omdat zijn ene oor niet omhoog blijft staan. Als nijntje ontdekt dat hij het helemaal niet leuk vindt om hangoor genoemd te worden, bedenkt ze een plan. Ze vertelt de klas dat ze hem gewoon daan moeten noemen omdat hangoor een scheldnaam is. 'en nijntje was zo blij zeg/ dat zij dat had gedaan/ want toen hij op het schoolplein kwam / riep iedereen: ha daan.'

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789056471989

Uitgever: Mercis Publishing BV

Rikki - Guido van Genechten

!
rikki

Er bestaan dikke konijnen en dunne konijnen, slimme konijnen en domme konijnen, brave konijnen en stoute konijnen, jongens-konijnen en meisjes-konijnen. En allemaal hebben ze twee lange oren. Rikki ook, alleen...

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789068226263

Uitgever: Clavis

Haasje - Marcel Bottema

!

Haasje is niet helemaal hetzelfde als zijn broertjes. Hij heeft wel hetzelfde snuitje en hetzelfde haar, maar zijn oren zijn veel langer dan die van de anderen. En daarom wordt hij gepest. Op een keer is hij het beu en gaat hij ervandoor. Hij rent en rent en rent. Tot hij een bijzonder dier tegenkomt.


Een kleurrijk prentenboek op rijm over een haasje dat een beetje anders is en aanvaard wil worden. Met een vrolijk hazenspelletje!

ISBN: 9789044811025

Uitgever: Clavis