Dubbelklik hier om de afbeelding te veranderen
Peuterspeelzaal/crèche/school

Het is voor sommige kinderen een grote stap om vanuit het warme "thuis" naar de peuterspeelzaal, crèche of school te gaan. Met onderstaande boeken kunt u samen met uw kind(eren) lezen over deze grote stap en ze op deze manier misschien ook een beetje voorbereiden.

Gaat uw kind van de peuterspeelzaal/crèche naar school? Kijkt u dan ook eens bij onze kleine cadeautjes of uitdeelboekjes voor een passend "afscheids"cadeautje.

!

Een grote stap - Amber Stewart

!
een grote stap

Peddeltje kwam nog maar nauwelijks uit het ei, of hij wilde al naar school. Het leek hem geweldig om met de grotere eendjes mee te gaan. Maar nu de grote dag is aangebroken, wil Peddeltje best nog een tijdje wachten... tot hij een oude eend is. Moeder eend moedigt hem aan. Ze stopt Peddeltjes favoriete koekjes en een veertje van zichzelf in zijn nieuwe rugzakje en brengt hem naar de eendjesschool. Daar krijgt Peddeltje het zo druk met lieveheersbeestjes vergelijken, rupsen tellen en plompenblad-springen, dat hij algauw vergeet dat hij eerst niet durfde!

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789021668123

Uitgever: Ploegsma

Hoera, ik ga naar de speelzaal - Marianne Busser & Ron Schröder

!

Daan mag naar de speelzaal. Het lijkt hem geweldig. Maar als hij al die vreemde kindjes ziet, vindt hij het ineens een beetje eng. Hij wil liever weer naar huis. Toch heeft Daan het al snel uitstekend naar zijn zin. Na een paar weken komt er een nieuw meisje op de speelzaal. Dat is Josselien. Zij is ook bang. Maar gelukkig is Daan er om voor haar te zorgen. En als het aan hém ligt is dat niet voor even…

Leeftijd: vanaf 2 jaar.

ISBN: 9789044302516

Uitgever: The House Of Books

Bobbi naar de speelzaal - Ingeborg Bijlsma & Monica Maas

!
bobbi naar de speelzaal

Bobbi speelt nu met de blokken. "Kom je helpen, beertje Tom?" Wat wordt dat een hoge toren! Boem, daar ligt hij al weer om. Een vrolijk boek voor peuters.

Leeftijd: vanaf 3 jaar

ISBN: 9789020684049

Uitgever: Kluitman

Nijntje op school - Dick Bruna

!
nijntje op school

Zoals alle konijnen gaat ook nijntje naar school. Daar leert ze tekenen, schrijven, lezen en zingen. Maar ze vindt het het leukst als de juf een verhaaltje voorleest.

ISBN: 9789073991897

Uitgever: Mercis Publishing BV

Pietepeuterklas - Betty Sluyzer & Mies van Hout

!

Een kijk- en vertelboek over de peuterspeelzaal. Op de bontgekleurde pagina's zijn kinderen van verschillende herkomst te zien, die samen of alleen allerlei peuterspeelzaalactiviteiten doen: met blokken bouwen, in de zandbak spelen, verven... De tekst nodigt uit tot nazeggen en meedoen. Een boek voor thuis en op de peuterspeelzaal.

Leeftijd: vanaf 2 jaar.

ISBN: 9789056477417

Mercis Publishing BV

De eerste schooldag van Milan - Kathleen Amant

!

Milan gaat vandaag voor het eerst naar school. Hij zit bij juf Nele in de klas. De juf leest een mooi verhaal voor. Milan maakt al gauw vriendjes. Ze eten samen iets lekkers, spelen samen met blokken en maken een mooie tekening. De eerste schooldag is snel om. Een vrolijk verhaal over de eerste dag op school.

Leeftijd: vanaf 2 jaar.

ISBN: 9789044811452

Uitgever: Clavis

Muis op de peuterspeelzaal - Lucy Cousins

!

Muis is op de peuterspeelzaal. Wat doet ze daar allemaal?
Met flapjes.

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789025851484

Uitgever: Leopold

Ik ga al naar de peuterspeelzaal - Roger Priddy

!

NBD|Biblion recensie:

Vroeger was de overgang van kleuterschool naar lagere school een hele stap. Sinds het invoeren van de basisschool verloopt dit proces vrijwel onopgemerkt. Hetzelfde geldt voor de overgang van creche naar peuterspeelzaal. Dit loopt bijna op een natuurlijke manier in elkaar over zodat dit alles met veel minder emotionaliteit gepaard gaat. In dit vierkante prentenboek met gewatteerd omslag, geplastificeerde kartonnen pagina's en afgeronde hoeken wordt in woord en foto's verteld wat er gebeurt wanneer Jack voor het eerst naar de peuterspeelzaal gaat. Het laat vanaf het moment van aankleden zien wat er meegenomen wordt, de dingen die gedaan worden en de attributen die erbij horen, en natuurlijk ook het kennismaken met de andere kinderen. De duidelijke kleurenfoto's die weinig spontaniteit vertonen, zijn afgedrukt tegen een wisselende achtergrond. De tekst staat in een speels lettertype en beweegt zich in een vloeiende lijn om de persoon of om/in het afgebeelde voorwerp. Vanaf ca. 2 jaar.

(NBD|Biblion recensie, W. van Es-Kik)

ISBN: 9789047505709

Uitgever: Van Goor

Lassa gaat naar school - Esther Plomp & K. Plomp

!

Lassa en Konijn vinden het geweldig op school. Wat een leuke dingen doen ze daar! En wat leren ze veel. In dit vrolijke boek wordt met 23 kleurrijke illustraties en eenvoudige teksten het dagelijkse leven op school verteld.Leuk om peuters voor te bereiden op de 'grote school' en om kleuters te helpen vertellen wat ze allemaal meemaken op school.
Bij het prentenboek is een doeboekje beschikbaar vol opdrachtjes en spelletjes. Deze is te downloaden via www.lassa.nl.

Leeftijd: vanaf 3 jaar

ISBN: 9789077990162

Uitgever: Scala Leuker Leren

Kleine kuikens gaan naar school - Valeri Gorbachev

!
kleine kuikens gaan naar school

Op een mooie dag brengt moeder Kip heet twee kleine kuikens voor het eerst naar school. De kuikentjes zijn een beetje bang. Hoe maak je eigenlijk nieuwe vriendjes? Of gaat dat zomaar vanzelf? En wat nou als je iets moet doen wat je niet durft? Gelukkig weet juf Ooievaar raad...

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789055797318

Uitgever: De Vier Windstreken

Hoera, ik ga naar groep 1! - Marianne Busser & Ron Schröder

!
hoera, ik ga naar groep 1

Daan gaat voor het eerst naar groep 1. Hij vindt het wel een beetje spannend. Maar gelukkig valt het allemaal erg mee. Juf Janny is lief, er zijn heel veel kindjes en Daan mag allerlei leuke dingen doen. Als oma opbelt om te vragen hoe het op school ging, vertelt Daan trots dat het geweldig was en dat hij morgen dolgraag wéér naar school wil...

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789044304862