Dubbelklik hier om de afbeelding te veranderen
Eten/aan tafel gaan
!

Eten met Fien en Milo - Pauline Oud

!

Fien en Milo willen samen buiten eten. In de tuin staat een tafel. Maar die moet nog gedekt worden. Eerst nemen ze een tafelkleed, bestek en borden. Daarna kiezen ze fruit, brood, groenten, drinken en … een toetje. Ze leggen alles in hun karretje en gaan naar buiten. Maar waar is al het eten gebleven als ze de tafel willen dekken?

Een grappig verhaal over eten kiezen en de tafel dekken.

Leeftijd: vanaf 2 jaar.

ISBN: 9789044807318

Uitgever: Clavis

Slagroom op je snoet - Vivian den Hollander

!
Samen eten is gezellig, vinden Lisa en Jimmy. En al helemaal als ze met de hele klas in pyjama gaan ontbijten. Thuis eet Lisa's moeder vooral nog gezonde dingen, want ze doet aan de lijn. Dat vindt Lisa maar saai en daarom verzint ze zelf een menu: met drop, lolly's en spekkies, jammie! Wanneer Jimmy een kleurwedstrijd wint, gaat hij met Lisa een middag helpen in de bakkerij. Ze maken broodjes, bakken koekjes en tot slot versieren ze een taart, waarbij ze zelf de slagroomspuit mogen gebruiken. Als dat maar goed gaat! Een heerlijk voorleesverhaal over Lisa en Jimmy, met eenvoudige recepten voor lekkere hapjes.
 
Leeftijd: vanaf 2 jaar.
 
ISBN: 9789047509691
 
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Prins Vads hapt koek - Ries Moonen

!

Prins Vads gaat meedoen met het koekhappen op Koninginnedag en de lakei wil met hem oefenen. Maar dat vindt Prins Vads helemaal niet nodig, want prinsen winnen toch altijd? En wanneer Prins Vads en de koksjongen roomsoesjes krijgen, weet hij precies hoe je die moet verdelen: een soesje voor Vads, een soesje voor de koksjongen, en een soesje voor de prins... Soms heeft Prins Vads geen zin in alle prinsendingen. Hij besluit klein te blijven en niet meer te eten. want als je groot bent, moet je altijd handen geven en mag je nooit eens boos zijn. Totdat hij zijn vader mag helpen in de tuin. Dan heeft hij ineens weer reuzenhonger! Tien vrolijke voorleesverhalen over een eigenwijs, maar innemend prinsje.

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789021666693

Uitgever: Ploegsma

Wat eet jij vandaag, nijntje? (karton) - Dick Bruna

!

Of het nou maandag, woensdag of zaterdag is: elke dag eet Nijntje wel iets lekkers! Van ontbijt tot tussendoortje, van fruit tot een heerlijk toetje. Wat eet jij het liefst op brood? Het boek nodigt uit tot interactief voorlezen door te praten over eten én te leren over de dagen van de week.

ISBN: 9789056473600

Uitgever: Mercis Publishing BV

Ik zou wel een kindje lusten (kartonboekje met slabbetje) Sylviane Donnio & Dorothee de Monfreid

!

De kleine krokodil vindt bananen best lekker, maar eigenlijk zou hij ook wel eens een kindje lusten. Op een dag ziet hij een meisje en waagt hij een poging...
Dit dolkomische verhaal met zijn fijne droge humor, die door jong en oud wordt gewaardeerd, past prima binnen het thema van de Kinderboekenweek. Daarom brengen wij een kartonversie van deze populaire titel, verpakt in een tasje met als extraatje een onweerstaanbaar slabbetje.

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789025746124

Uitgever: Gottmer

Fien en Milo. Lekker eten (karton) - Pauline Oud

!

Fien en Milo gaan eten. Eerst doen ze een slabbetje om. Dan eet Fien een appel, een banaan en een koek. En Milo? Die heeft alles al op.

Een vrolijk boekje over het eten van lekkere dingen.

Leeftijd: vanaf 1 jaar. 

ISBN: 9789044809589

Uitgever: Clavis 

Eten (karton) - Liesbet Slegers

!
Ik ga eten. Eerst doe ik mijn slabbetje om en kruip in mijn stoel. Dan neem ik mijn lepel en eet mijn bordje helemaal leeg. Nog een klein dessertje en kijk, mijn buikje is helemaal vol.

Met dit boekje kun je stap voor stap het eetritueel benoemen met je peuter.
 
Leeftijd: vanaf 1 jaar. 
 
ISBN: 9789044810080
 
Uitgever: Clavis

Mmmm (karton)- Erika Cotteleer

!

Mijn buik gromt. Ik heb honger. Papa brengt worst, tomaat en … een aardappel. Die lust ik niet. Papa komt bij me zitten met een vork. Dat helpt!

Een koddig verhaal over een kind dat weet wat het lekker vindt.

Leeftijd: vanaf 1,5 jaar. 

ISBN: 9789044809619

Uitgever: Clavis

Het grote eet-boek - Guido van Genechten

!

Guido van Genechten zet zijn succesreeks verder. Na de ‘grote’ boeken over billen, slapen, knuffels en baby’s is er nu het grote boek over gezond eten! Dit boek laat weer een schat aan dieren zien, elk met hun lievelingseten. Aanbevolen voor alle jonge kleuters die hun bordje niet leeg willen eten …

Het grote eet-boek bevat een schat aan fijnproevers: fruit- of viseters, vegetariërs, liefhebbers van nootjes, kaas of gras, bloemensnoepers of veeleters (zoals Jos) … maar allemaal vullen ze met plezier hun buikje.

Leeftijd: vanaf 2 jaar.

ISBN: 9789044806953

Uitgever: Clavis

Finn kookt zelf - Beryl Muller

!

Finn begrijpt niet waarom mama zo moeilijk doet over het eten. Hij weet altijd wel iets te verzinnen: chips, of een reep chocola. Maar dat vindt mama geen gezond eten. Als papa en mama een dag weg zijn, grijpt Finn zijn kans. Lekker de hele dag snoepen! Maar dat blijkt toch niet zo leuk te zijn als hij gedacht had, want hij krijgt enorme buikpijn. Als mama weer thuis is, kookt ze voor Finn een gezonde maaltijd, zodat hij er weer helemaal bovenop komt. En dan lust hij wel weer een snoepje...

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789055797615

Uitgever: De Vier Windstreken

Drie haasjes gaan eten - Betty Sluyzer en Pauline Oud

!
Mama haas is weer in staat met een combinatie van geduld en humor haar haasjes op het goede spoor te zetten. Ze brengt ze tafelmanieren bij en krijgt het ook nog voor elkaar dat ze van al het eten dat op tafel staat een hapje nemen!

Leeftijd: vanaf 1 jaar.
 
ISBN: 9789056477080