Dubbelklik hier om de afbeelding te veranderen
Prentenboeken
!

Gonnie - Olivier Dunrea

!
gonnie

Supergrappige peuterboekje die gegarandeerd een hit zal worden, want de verhaaltjes staan heel dicht bij de beleving van peuters. Maar ook voor ouders valt er veel te lachen met dit boekje. In het eerste deeltje is Gonnie, een klein gansje, haar rode lievelingslaarsjes kwijt. Na lang zoeken vindt ze ze uiteindelijk terug aan de poten van een ander gansje, Gijsje. Gijsje mag één laarsje houden en ze worden dikke vriendinnen.
In deel twee is Gijsje weer van de partij (nu met haar eigen blauwe laarsjes). Gijsje volgt Gonnie overal - meestal tenminste. Als Gijsje opeens haar eigen gang gaat, wordt Gonnie boos. Uiteindelijk worden de rollen omgedraaid en volgt Gonnie Gijsje. Even goede vrienden!

Leeftijd: vanaf 2 jaar.

ISBN: 9789025736675

Uitgever: Gottmer

Zo rond als een bolletje - Charles Fuge

!
Wie herinnert zich niet de succesvolle prentenboeken 'Zo rond als een Bolletje' en 'Wommel is weg' over de aandoenlijke Wommel de wombat? Deze twee evergreens zijn nu samengevoegd met twee spiksplinternieuwe Wommel-avonturen in een groot formaat verzamelbundel, met daarin maar liefst vier volledige prentenboeken. Door de schitterende, sprekende prenten en de korte, eenvoudige tekst is het boek erg geschikt voor jonge peuters.

In dit prachtige cadeauboek vind je vier verhalen over de aandoenlijke Wommel de wombat. Beleef mee hoe Wommel er een rommeltje van maakt, verstoppertje speelt, leert zwemmen en op zoek gaat naar een ander huis.
 
Leeftijd: vanaf 3 jaar.
 
ISBN: 9789052474281
 
Uitgever: Zirkoon

Knuffel - Jez Alborough

!

Soms wil je, nee, moet je even vastgehouden worden en dan is er ook niets belangrijker dan die knuffel.
Jez Alborough heeft maar drie woorden nodig om op geniale wijze het verhaal te vertellen van de kleine chimpansee Sammie die door het oerwoud dwaalt en zo ongelooflijk graag even wil knuffelen.

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789025746193

Uitgever: Gottmer

De koe die een ei legde - Andy Cutbill

!

Nellie de koe heeft een ei gelegd! Niet te geloven: een koe die een ei legt. En Nellie is juist zo'n doodgewone koe. Ze kan niet eens fietsen of op haar handen lopen, zoals de andere koeien. Die vertrouwen het zaakje dan ook helemaal niet; daar zullen de kippen wel achter zitten! Iedereen wacht vol spanning tot het ei is uitgebroed. Wordt het een kip? Of toch een koe? In felle kleuren en hilarische tekeningen van samenspannende kippen en koeien met scheve ogen, kakelt dit komische verhaal je tegemoet.

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789047700180

Uitgever: Lemniscaat

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft - Werner Holzwarth & Wolf Erlbruch

!
over een kleine mol

Als de kleine mol op een zonnige ochtend zijn kop boven de grond steekt, gebeurt er iets vreselijks. Het ziet eruit als een worst, en iets ergers kan hij niet op zijn kop krijgen.
De kleine mol gaat vastbesloten op zoek naar degene die hem dit heeft aangedaan. Daarbij komt hij van alles te weten over een deel van het leven dat belangrijk is, maar waar niet vaak over gepraat wordt.

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789061745822

Uitgever: C. de Vries - Brouwers

Nijntje - Dick Bruna

!
nijntje

Meneer en mevrouw pluis krijgen een babykonijntje, nijntje. De dieren op de boerderij komen naar haar kijken.

Leeftijd: vanaf 1,5 jaar.

ISBN: 9789073991927

Uitgever: Mercis Publishing BV

Wij gaan op berenjacht (karton) - Helen Oxenbury & Michael Rosen

!
wij gaan op berenjacht

Vier kinderen gaan met hun vader op berenjacht. Ze beleven allerlei spannende avonturen. Sneeuwstormen, kolkende rivieren en donkere wouden. En dan komen ze een echte beer tegen...

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789025729509

Uitgever: Gottmer

Midden in de nacht Kijk- en zoekboek - Rotraut Susanne Berner

!

De stad slaapt. Bijna iedereen ligt onder de lakens. Of toch niet? Bezoek het feest in het park, ontdek waarom Andrea niet kan slapen en ga op speurtocht naar een dief.

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

ISBN: 9789020981858

Uitgever: Lannoo

Gonnie met knuffel in tasje - Olivier Dunrea

!
Op veler verzoek een klein kartonboekje van Gonnie met een schattig pluchen gansje in een mooi, stevig, herbruikbaar tasje.
 
Leeftijd: vanaf 2 jaar.
 
ISBN: 9789025745011
 
Uitgever: Gottmer

Rupsje Nooitgenoeg (grote kartonuitvoering) - Eric Carle

!
grote karton
Rupsje Nooitgenoeg heeft honger. Hij eet maar door. Als alle blaadjes op zijn, begint hij aan taart, worst, snoep, fruit en chocolade. Elke dag van de week wordt hij een beetje dikker, totdat hij verschrikkelijke buikpijn krijgt. Hij bouwt een huisje om zich heen en aan het eind van de week komt hij er weer uit als een prachtige vlinder!
Het bekendste en meest geliefde boek van Eric Carle in een grote kartonuitvoering.
 
Leeftijd: vanaf 3 jaar.
 
ISBN: 9789025729608
 
Uitgever: Gottmer

Net zoals jij - Guido van Genechten

!

Guido van Genechten vertedert kinderen en volwassenen met prentenboeken die raken in hun eenvoud. Klein wit visje, Rikki, Kleine Kangoeroe, Jos en de dieren en diertjes uit zijn ‘grote boeken’, allemaal zijn het figuren die jonge kinderen meteen herkennen en met wie ze zich verbonden voelen. Veel van deze dieren en Jos worden samengebracht in dit rijkelijke jubileumboek.

Leeftijd: vanaf 2,5 jaar.

ISBN: 9789044808452

Uitgever: Clavis