Dubbelklik hier om de afbeelding te veranderen
Prentenboeken
!

De paraplu - Ingrid & Dieter Schubert

!

Als een klein hondje op een regenachtige dag een paraplu vindt, steekt er een windvlaag op. De paraplu en het hondje worden meegevoerd tot ver boven de wolken. Het begin van een wonderbaarlijke reis om de wereld vol avonturen. De paraplu is een verrassend, nieuw, tekstloos prentenboek.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789047702757

Uitgever: Lemniscaat

Maartje Apenstaartje - Marieke van Ditshuizen & Burny Bos

!

Alle kinderen willen "op de computer". En iedere ouder wil ze erachter vandaan halen... Dat kan met dit boek!

Als ze de kans krijgt, zit Maartje achter haar vaders computer. Oma past op haar en zegt: "Ga toch lekker buiten spelen, dat is veel gezonder!" Maar Maartje beleeft fantastische avonturen achter de pc! Dan voelt ze iets kriebelen op haar stuitje... Een klein staartje, dat rap doorschiet tot een echt @! Maartje kan ineens alles wat ze eerder op het scherm beleefde. Een avond lang, om net op tijd in bed te liggen als papa en mama weer thuiskomen...

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789025855574

Uitgever: Leopold

Overzee - Annemarie van Haeringen, Tonke Dragt en Sjoerd Kuyper

!

Omnibus met drie bijzondere prentenboeken van Annemarie van Haeringen over de zee.

Het begin van de zee: Een jongen wil de zee schilderen. Maar waar moet hij beginnen? Hij ziet geen begin. De zee komt aanrollen tot op zijn voeten, en dan stopt hij. Ligt het begin misschien aan de andere kant? Bekroond met een Zilveren Griffel in 2003.

Malmok: Waar is Malmok? De andere vogels zitten veilig op de rots voor hun eiland, maar waar is Malmok? Hij is altijd zo voorzichtig. Altijd op tijd, nooit te laat. Maar waar is hij nu? Nu de grote storm komt? Daar! Daar komt hij aanvliegen. 'Malmok, waar was je?' vraagt Schuin Maatje, de kaketoe. Maar Malmok doet zijn snavel niet open... Bekroond met een Gouden Penseel in 1999.

Wat niemand weet: Wie denkt dat eenhoorns fabeldieren zijn, heeft het mis. Vroeger leefden ze op aarde. Maar ze hielden van hun vrijheid, en wilden niet in de Ark van Noach. Zij zouden er wel naast zwemmen. Eén klein musje betekende hun ondergang. Of toch niet? Want in de ijszeeën van het noorden leeft tot op vandaag de dag de Narwal, de Zee-eenhoorn....Prentenboek Kinderboekenweek 2007.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789025856113

Uitgever: Leopold 

Als ik jou was - Babette Cole

!

Eefje moet naar bed en papa is klaar om haar in te stoppen. ‘Als ik jou was, zou ik maar lekker gaan slapen,’ zegt papa. ‘Maar je bent mij niet...,’ zegt Eefje. Zo ontspint zich een gesprek tussen Eefje en papa over wat ze zouden doen als ze de ander waren. De persoonsverwisseling wordt vanzelf doller en doller.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789052474175

Uitgever: Zirkoon

Tim op de tegels met DVD - Tjibbe Veldkamp

!

Tim wil graag naar buiten. Dat mag, maar hij moet van zijn vader op de stoeptegels blijven. "Omdat het gevaarlijk is om van de tegels te gaan." Zoals beloofd blijft Tim op de tegels, ook als die worden opgetild door stratenmakers, door een vrachtwagenchauffeur, havenwerkers en een hijskraan. Dit tot grote schrik van papa, die direct achter zijn zoon, op de tegels, aan gaat. En papa haalt daarbij halsbrekende toeren uit. Hij doet in ieder geval alles wat gevaarlijk is.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789000037582

Uitgever: Van Goor

De Gruffalo (karton) - Julia Donaldson & Axel Scheffler

!

Een gruffalo? Wat is dat voor een beest? Vos, Uil en Slang hebben nog nooit van hem gehoord. Alleen Muis weet precies hoe hij eruitziet. Maar dat hij er echt eentje zou tegenkomen dat had Muis toch niet verwacht.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789056374174

Uitgever: Lemniscaat

Diepzee dokter Diederik - Leo Timmers

!

Diepzee dokter Diederik is een schat van een man. Elke dag houdt hij spreekuur vanuit zijn duikboot. Want de oceaan is één grote blauwe waterwachtkamer vol vissen en andere zeedieren. Dokter Diederik onderzoekt en verzorgt ze allemaal met de glimlach. Maar op een dag loopt het mis. Dokter Diederik raakt zelf in moeilijkheden....

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789044807103

Uitgever: Clavis

Een huis voor Wiezewotje - Guy Didelez & Frank Daenen

!

Elfje Wiezewotje is verdwaald. Uren vliegt ze al rond. Ze moet dringend rusten, maar het bos onder haar zit vol gevaren. Opeens ziet ze, in de verte tussen de bomen, kleine huisjes. Zouden daar ook elfjes wonen? Zouden zij haar misschien kunnen helpen? Wiezewotje waagt het erop, maar een plek voor de nacht vindt ze niet onmiddellijk...

Een sprookjesachtig elfenverhaal met betoverende prenten, waarin gastvrijheid een belangrijke rol speelt.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789044810202

Uitgever: Clavis

Kwijt-op-pootjes - Kristien van der Kuil

!
kwijt op pootjes

Marlijn raakt altijd alles kwijt. Haar moeder kan niet stoppen met zoeken, ze roept steeds: “het lijkt wel of jouw spulletjes pootjes krijgen”. Dan ontdekt Marlijn onder haar bed een poppetje dat uit haar eigen tekening is gestapt: Kwijtoppootjes. En wat blijkt? Kwijtoppootjes kan de kwijtgeraakte spulletjes van Marlijn goed gebruiken.

Een origineel prentenboek over een meisje dat met veel fantasie prima weet om te gaan met de opruimwoede van haar moeder. 

Voor Kwijt-op-pootjes is de schrijfster uitgegaan van een tekening van haar dochter Niki. De prenten zijn opgebouwd als collages. Schilderingen van acrylverf, aangevuld met met ecoline en wasco, stukjes papier, behang, touwtjes en zelfs een wc-rol, vormen een kleurrijk geheel. Haar teksten begeleiden de prenten. Op de laatste pagina’s staan zoekplaatjes; een leuk spelletje dat bovendien kinderen op een andere manier naar de prenten laat kijken.

Leeftijd: vanaf 5 jaar.

ISBN: 9789078761129

Uitgever: Tobi Vroegh

Eddie's emmer - Kes Gray

!
eddies emmer

Verjaardagsverhaal over een klein cadeau met grote gevolgen...

Eddie wil maar een ding voor zijn verjaardag. Geen computerspelletje, geen nieuwe sportschoenen, en ook geen nieuwe fiets. Hij wil een emmer. Wat moet hij daar nou mee? vragen zijn ouders zich af, maar uiteindelijk mag Eddie toch een emmer uitzoeken. Eddie's emmer is heel bijzonder. `Denk erom dat jullie van mijn emmer afblijven! waarschuwt hij zijn vader en moeder. Maar zouden ze luisteren?!

Een grappig verhaal over een jongetje met een hele grote fantasie. Het is verfrissend dat het om een kind gaat dat voor de verandering eens geen grote cadeaus voor zijn verjaardag hoeft. Het gegeven dat er iets ergs gebeurt als een ouder niet naar zijn kind luistert, zal bovendien menig kind aanspreken.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789025109011

Uitgever: Holland BV

De Kleine Kangoeroe - Guido van Genechten

!

De wereld is groot, veel en veel groter dan de buidel van Mama Kangoeroe. Maar Kleine Kangoeroe blijft liever dicht bij mama. Dat is veiliger, warmer en makkelijker. Mama probeert Kleine Kangoeroe met een duwtje in de rug te laten zien wat het leven allemaal te bieden heeft. Eerst wil dat niet zo best lukken, maar dan.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789044802856

Uitgever: Clavis