Dubbelklik hier om de afbeelding te veranderen
Voorlezen

 

 

 

 

!

Allemaal onzin - Paul van Loon

!

Geen ouder kan "nee" zeggen tegen deze grappige droomverhalen. Elke avond als hij in bed ligt, hoort Vladimir geritsel. Pssst, klinkt het en dan komt er een mannetje tevoorschijn, niet groter dan een colaflesje. Hij neemt Vladimir mee naar Het Land Achter Het Behang. Samen beleven ze een gek, grappig avontuur, waarna Vladimir heerlijk in slaap valt.

- Wie is toch dat mannetje achter het behang?

- Ach, dat is Onzin!

Ideale voorleeslengte voor het slapengaan. Bundeling van Wie fluistert daar? en Wat ritselt daar?

Leeftijd: vanaf 5 jaar.

ISBN: 9789025856182

Uitgever: Leopold

Het poepkasteel en andere voorleesverhalen over de bende van vier - Sunna Borghuis

!

Tien grappige voorleesverhalen over een modern gezin met drie kinderen, een moeder die veel en hard werkt en een prettig gestoorde vader, boordevol ideeën. De tweeling Mies en Jet, hun jongere broertje Kees en hun vader maken er voortdurend een rommeltje van als mama naar kantoor is of weer eens een vergadering heeft die uitloopt. Papa draait zijn hand niet om voor een ballenbak in de kamer of een matrassenglijbaan van de trap. En als mama doodmoe thuiskomt van een dinertje met klanten en snakt naar een warm bad, blijkt de badkamer veranderd in een surfparadijs, met een echte surfplank en golven die over de rand van het bad heen klotsen. Geen wonder dat ze begint te zuchten als papa weer eens enthousiast roept: "Ik heb een idee!"

Dit is het eerste boek van Sunna Borghuis, eindredacteur bij Viva en zelf moeder van drie kinderen. De losse, humoristische tekenstijl van Harmen van Straaten past perfect bij haar verhalen.

Leeftijd: vanaf 6 jaar.

ISBN: 9789025748050

Uitgever: Gottmer

Wat het lieveheersbeestje hoorde - Julia Donaldson & Lydia Monks

!

Twee boeven zijn ’s nachts van plan de prijskoe van de boerderij te stelen. Ze worden echter afgeluisterd door het lieveheersbeestje, dat een slimme tegenaanval bedenkt: elk dier doet het geluid van een ander dier op de boerderij na. Zo raken de boeven in het pikdonker in de war en in plaats van de koeienstal lopen ze de vijver in. Dit is het ideale boek om keer op keer voor te lezen. Kleuters zullen steeds beter snappen hoe slim het plan van het lieveheersbeestje is en waar en hoe de boeven precies om de tuin, of liever gezegd om de stal, worden geleid.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789025746407

Uitgever: Gottmer

Keetje Kakelkont, het meisje dat in het kippenhok woonde - M. Braakman

!

Dit is de eerste uitgave van het label Bont&Blij. Het nieuwe label staat voor een herkenbare stijl kinderboeken, die leuk zijn voor zowel ouders als kind. De boeken kenmerken zich door een vrolijk verhaal met een moraal, dat op een bonte en eigentijdse manier wordt vormgegeven. De verhalen zelf zijn ook een beetje ‘bont’: kinderen houden tenslotte van ondeugende dingen of activiteiten die niet gebruikelijk zijn. De eerste uitgave gaat over Keetje: een meisje dat graag praat. Ze kletst tegen alles en iedereen, maar ook als er andere mensen aan het woord zijn. Daarom vindt ze het een goed plan om bij de kippen in het hok te gaan wonen, dan kan ze altijd meekakelen. Maar of dat werkelijk een goed idee is?

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789059649484

Uitgever: Imagebooks/Allmedia

Mr Finney en de wereld op zijn kop - Prinses Laurentien & Sieb Posthuma

!

Met dit voorleesboek over de grappige en kordate Mr Finney hopen prinses Laurentien en Sieb Posthuma jong en oud aan het denken te zetten over de toekomst van de aarde.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789045110295

Uitgever: Querido

De sprookjesverteller - Thé Tjong-Khing

!

Dat Thé Tjong-Khing een groot illustrator is weet iedereen. Niet voor niets heeft hij onder meer drie Gouden Penselen, een Zilveren Penseel en de Woutertje Pieterseprijs gewonnen. Dat hij ook verhalen kan vertellen was tot nu toe alleen bij zijn kleinkinderen bekend. Met dit boek gaat een grote wens van Khing in vervulling. Bij het voorlezen van oude sprookjes merkte hij namelijk dat het taalgebruik daarin vaak veel te moeilijk is voor jonge kinderen. Om die prachtige verhalen voor zijn kleinkinderen toegankelijk te maken, heeft hij in De sprookjesverteller elf van de bekendste sprookjes herschreven op zo'n manier dat ook kleuters ervan kunnen genieten.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789025742256

Uitgever: Gottmer

Het grote boek van Haas - Annemarie Bon

!

Zijn naam is Haas en alle kinderen zijn dol op hem

Haas is doodgewoon Haas. Maar hij beleeft wel allerlei avonturen. Hij mag mee-eten met Mol, hij heeft een losse tand en krijgt een erfenis. De ene keer is er circus in het bos, dan is er weer een marskramer. En dan heb je nog Kip. Wat is ze lief! Maar jammer genoeg voor Haas is hij niet de enige die gek op haar is.
In dit grote boek van Haas staan voorleesverhalen, knutsels, spellen en twee poppenkastverhalen, waaronder het populaire verhaal van Worteltjestaart.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789044326666

Uitgever: The House of Books

Mijn opa - Helen Eikenaar

!

Dit kinderverhaal gaat over Jonas en zijn opa Stern. Mijn opa speelt zich af rond 1900 in een klein dorpje in Drenthe. Jonas wordt opgevoed door zijn opa omdat zijn moeder in een gesticht zit opgesloten. Opa en Jonas willen de moeder dolgraag bevrijden en dat is precies waarom ze een plan beramen. Als ze dan ook nog een echte Donderdribbel tegen het lijf lopen is het avontuur compleet.

Leeftijd: vanaf 5 jaar.

ISBN: 9789078761013

Uitgever: Tobi Vroegh

De slak en de walvis - Julia Donaldson & Axel Scheffler

!
slak en walvis

Dit is het verhaal van een kleine slak
en een walvis wiens staart uit het water stak.
Dit is een rots waar wier aan kleeft
en dit is de slak, die de kriebels heeft.
Zóveel kriebels dat de slak besluit om samen met de walvis op wereldreis te gaan. Ze zien van alles - ijzige bergen, hete vulkanen, tropische stranden en oceanen - en maken heel wat mee. Maar op een dag gebeurt er iets vreselijks: de walvis spoelt aan op het strand en kan niet meer wegkomen. Gelukkig is de slak er om hem te redden. Over hoe je, ook als je klein bent, toch een grote held kunt zijn.
Dit heel bijzondere prentenboek heeft alles wat een prentenboek tot een klassieker maakt: prachtige prenten waar veel op te zien is, een tekst op rijm, een verhaal vol spanning, humor, een subtiele boodschap en een goede afloop.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789025736934

Uitgever: Gottmer

Het grote boek voor de kleuters - Marianne Busser & Ron Schröder

!
het grote boek voor de kleuters
Een boek vol vrolijke voorleesverhalen. De verschillende, steeds terugkerende figuurtjes maken van alles mee. Ze zijn stout, blij, boos of verdrietig. Ze krijgen nieuwe schoenen, moeten opruimen, lopen 'voor straf' weg of spelen indiaantje. Ze zijn jarig, gaan kamperen, beginnen een kikkercircus, verrassen een buurvrouw en beleven nog veel meer.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.
 
ISBN: 9789026998676
 
Uitgever: Van Holkema & Warendorf 

Het grote boek van Sebastiaan - Mieke van Hooft

!

Sebastiaan is vijf jaar. Soms loopt alles een beetje anders dan hij denkt. Zo zit hij samen met zijn vriendinnetje Elfie op het stoepje.
`Hihihihi,' giechelt Elfie. `Jij hebt een stomme naam: Sebastiaan. Weet je wat daar op rijmt? Banaan. Sebastiaan is een rare banaan.'
Sebastiaan denkt na. `Elfie is een rare pelfie,' zegt hij dan. Welfie, Relfie. Welk woord rijmt er nu op Elfie? Boos kijkt Sebastiaan naar de grond en zegt: `Ik wil ook een naam waar niets op rijmt.'
Samen denken ze diep na. Dan zegt Elfie: `Jásper. Jasper, papser, flapser.'
Ja! Sebastiaan heeft voortaan Jasper! Ze dansen over het trottoir. `Ja-sper, Jáá-sper.'
Maar ineens hoort de nieuwe Jasper zijn papa roepen: `Sebastiaan, Sebastiaaaan! Kom je de beslagkom uit likken?'
Wat jammer dat hij nu net Jasper heet...

Het eerste boek van Mieke van Hooft over Sebastiaan verscheen in 1985. Sindsdien is de vrolijke en ontroerende Sebastiaan niet meer weg te denken uit de kinderboekenwereld. Zo werd het tweede deel getipt door de Kinderjury. In Het grote boek van Sebastiaan zijn alle 58 verhalen uit Sebastiaan, Sebastiaan rare banaan en Sebastiaan blauwe billen gebundeld.

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

ISBN: 9789025108120

Uitgever: Holland BV